Review: Plent Pure Marine Collagen
Voeding & Supplementen

Review: Plent Pure Marine Collagen

Voor mij een nieuw merk, want ik had nog nooit gehoord van Plent. Bij Plent kan je verschillende dingen krijgen op het gebied van een gezonde leefstijl. Denk aan supplementen, sportvoeding en superfoods. Nog wel veel meer dingen hoor, maar dan moeten jullie even op de website kijken van Plent. Ik heb van Plent de Pure Marine Collagen gekregen. Ik weet dat vanaf je 25e je collageen begint te verminderen, maar eigenlijk ben ik hier helemaal niet zo mee bezig, maar ik heb er meerdere dingen over opgezocht en is het dus echt niet verkeerd om daarmee bezig te zijn. Zelf ben ik nu ook 25 jaar oud dus bij mij is het verminderen van de collageen helaas ook al begonnen, maar ik ben nu dus al een tijdje bezig met de collageen van Plent. Graag wil ik jullie hier mee over vertellen. Lezen jullie gezellig mee met mijn nieuwe review over Plent Pure Marine Collagen?

Collageen

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het zorgt namelijk voor stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit. En nu begrijpen jullie denk ik wel waarom collageen een belangrijke rol in ons lichaam speelt?

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste kan het lichaam steeds minder goed collageen aanmaken. Als je ouder bent dan 50 maakt je lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan. Dat ons lichaam geen collageen meer aanmaakt in ons lichaam kan je zien doormiddel van bijvoorbeeld rimpels. De afname van de huidelasticiteit en het slapper van dunner worden van je huid van ouderen komt mede door afname van collageen. Collageen afname zorgt er ook voor dat je lichaam stijver wordt en je daardoor minder soepel kunt bewegen.

Plent Pure Marine Collagen

Review: Plent Pure Marine Collagen

Ik heb een poeder gekregen wat echt ideaal is in gebruik. Er zit een maatschepje in en 1 maatschepje is 10 gram. Ze raden aan om 10 gram collageen per dag binnen te krijgen. Je kan het door je water, thee, yoghurt, sap of koffie doen bijvoorbeeld. Ik doe het zelf door mijn water en drink dit dan tijdens een maaltijd. Wat ik wel aanraad is om eerst poeder in je glas te doen en dan het water. De allereerste keer deed ik het andersom en zag het er echt heel vies uit en begon het enorm te klonteren. Dat is is niet zo als je eerst poeder erin doet. Wel even goed doorroeren! Als je elke dag 1 schepje gebruikt kan je met 1 pot 1 maand het gebruiken, want er zit voor 30 keer in. 

Toen ik de allereerste keer de pot open deed schrok ik wel, want de geur die eruit komt is echt niet aangenaam. Ik kan de geur niet omschrijven, maar ik vind het persoonlijk heel vies. Dus de eerste keer was ik ook wel bang om dit door mijn water te doen. Maar als je het even goed door roert en dan even laat staan drink je gewoon water en heb je niet door dat dit er door zit! Super fijn is dat, want als het heel vies is dan ben ik iemand die het laat staan en toch niet gaat drinken. Ik denk dat meer mensen dit wel herkennen die dit lezen. 

Voedingswaarde

Review: Plent Pure Marine Collagen

Zoals je op de foto ziet zijn de voedingswaardes prima! Dit kan je heel goed in combinatie doen met een gezonde levensstijl, want per 1 maatschepje zit er maar 0,1 gram vezels in. 9,5 gram eiwitten! Die zijn natuurlijk extra hoog, want collageen is dus een eiwit en daar gaat het om met deze poeder. Anders neem je dit natuurlijk niet. En er zit 0,05 gram zout in. Teveel zout is absoluut niet goed vooral niet als je een hoge bloeddruk hebt, maar dit is zo weinig dat het geen kwaad kan. Dus als je twijfelt aan de voedingswaarde? Niet doen! Dit kan je zeker weten gewoon gebruiken zonder schuld gevoel. Oja en niet vergeten per schepje krijg je 43 kcal binnen! Wat ook niet veel is.

Conclusie en beoordeling

Dit was hem dan, mijn review over Plent Pure Marine Collagen, want ik kan hier kort over zijn. Ik ben blij dat ik dit heb ontdekt, want ik wist hier eigenlijk niet veel van en nu ik onderweg ben naar een leeftijd van 26 is dit dus wel heel belangrijk. Ik neem dit elke dag en ga de hele pot zeker weten opmaken! Maar merk ik verschil? Nee, maar ik denk ook niet dat dat de bedoeling al is. Ik ben nog jong dus ik heb nog geen rimpels, ben soepel in mijn gewrichten en spieren dus daar merk ik het zeker niet aan. Maar ik denk wel dat als je dit blijft gebruiken je hele leven dat je er zeker baat bij gaat hebben, want iedereen wil toch jong oud worden? 

Maar het leuke komt nog, want ik heb een kortingscode voor jullie. Met de code ‘Jessica10’ krijgen jullie 10% korting op jullie bestelling bij Plent!

Gebruiken jullie collageen?

Liefs,

Jessica

* Deze blogpost bevat een gekregen product voor een samenwerking

Voor meer beauty gerelateerde artikelen, klik dan hier

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *