Schoonmaken

Schoonmaken met Method

Schoonmaken.. Niet het leukste klusje, maar iedereen moet het doen. Jullie begrijpen vast dat het huis schoon houden met 2 papegaaien en 3 katten best moeilijk is. Geloof me, dat is ook zo. Onze katten laten overal haren achter en laten veel sporen achter als ze uit de kattenbak komen. En onze vogels zijn enorme rommel makers, maar zorgen ook voor veel stof in huis. Wij zijn zelf groot fan van het merk Method en we maken al een hele tijd schoon met Method. Vandaar dat een review schrijven over deze schoonmaakproducten niet uit kon blijven. Is schoonmaken met Method echt een feestje? Zijn jullie benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan gezellig mee.

Schoonmaken met Method

Zoals jullie misschien wel al weten vind ik het belangrijk dat producten dierproefvrij zijn, helaas zijn veel merken dit niet.. Method daarin tegen wel! Begin dit jaar werd ik door het schoonmaakmerk benaderd en ik was gelijk enthousiast. Het mooiste is ook aan Method dat je het gewoon bij de Albert Heijn kan kopen of bij Big Green Smile. Method gebruikt geen ammoniak maar natuurlijke aroma’s afkomstig van fruit en bloemen. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled en composteerbare materialen. Wat ik ook zo leuk vind is dat er veel aandacht wordt besteed aan de vorm en kleur en dat is ook echt te zien! Ik word ontzettend vrolijk van de verpakkingen. En natuurlijk niet te vergeten, het ruikt erg lekker. Dus zou het schoonmaken met Method echt een feestje zijn?

Een paar uitgangspunten van het merk Method:

 • we verkiezen plantaardige boven kwaadaardige ingrediënten. 
 • wij worden supervrolijk van glimmende voorwerpen, zoals schone borden, vloeren waarvan je kan eten, nobelprijzen voor de vrede en smaakvolle publieke beeldhouwkunsten.
 • wij zijn het soort mensen die weten dat je met een schoon en fris huis ook andere problemen van tafel veegt.
 • konijntjes worden door ons nooit als proefkonijntjes gebruikt.
 • we geloven in producten die veilig zijn voor alle oppervlakken, zéker voor dat van onze aarde.
 • wij beschouwen fouten als kleine puinhoopjes waar je van kunt leren, en die je kunt schoonmaken en verbeteren.
 • we omhelzen de gouden ylang-ylang regel: behandel je huis zoals je jezelf behandelt. (de douche heeft ’s ochtends ook graag een frisse adem).

Iedereen wordt toch blij van deze uitgangspunten? Ik wel namelijk!

Method afwasmiddel Peach & Pink Pepper (€2,99)

‘Afwasmiddel op z’n best! In een nieuw flesje’

‘Deze krachtige, natuurlijke reiniger verwijdert de meest hardnekkige vlekken en vuiligheid. Je handen worden er zacht van en je krijgt een goed humeur door de lekkere geuren. En al deze bubbels doen de visjes geen kwaad. Biologisch afbreekbare krachtpatser in een gerecycleerd flesje. Omdat we houden van schoon.

 • ‘Perzik en Rode peper geur
 • ‘Gerecycled plastic’
 • ‘Krachtige plantaardige reiningsmiddelen + biologisch afbreekbare ingrediënten’
 • ‘Gewoon twee keer pompen op een spons op recht in de gootsteen!’

*Tekst hierboven komt van de website van https://biggreensmile.nl. Deze specifieke afwasmiddel niet kunnen vinden op de website van Method.

Hier ben ik het volledig mee eens! Wij hebben nu al de tweede afwasmiddelfles in gebruik. Hiervoor gebruikten wij als vele andere mensen Dreft, maar sinds wij kennis hebben gemaakt met de afwasmiddel van Method willen wij niet anders. De geur is ook echt heerlijk!

Method handzeep Waterval (€2,99)

‘Het is 4 uur in de middag. Je wil niet weten waar jouw handen ondertussen allemaal hebben gezeten. Misschien dat je ze beter gewoon wast in plaats van erover na te denken. Waar je wel even bij stil moet staan, is waarmee je ze wast. Tenzij je sowieso al onze duurzame, heerlijke ruikende handzeep gebruikt, die bovendien vrij is van triclosan. In dit geval mag je jezelf een welverdiend en geurig applausje geven’.

‘Aangezien het niet echt realistisch is om plotseling je koffers te pakken en te verhuizen naar de Bahama’s, stellen we je deze tijdelijke oplossing voor. Jouw 15 seconden van intense rust. Jouw oase in een woestijn van routine. Geef je over aan de geur van een verfrissende waterval van sandelhout + waterlelies.’

De tekst hierboven is toch geweldig? Method heeft sowieso hele leuke teksten vind ik. Zelf vind ik deze geur persoonlijk niet heel fijn. Hiervoor hadden wij een andere handzeep van Method die ik persoonlijk lekkerder vond ruiken, maar verder is het een goede handzeep en deze gaan we zeker gebruiken en volledig opmaken. Wat ik wel heel fijn vind aan de handzepen van Method is dat ik geen last heb van exzeem. Ik krijg van veel handzepen last van exzeem en dat is bij Method niet het geval! 

* De tekst hierboven komt van de website van Method.

Method allesreiniger spray Roze Pompelmoes (Roze Grapefruit) (€2,99)

‘Maak korte metten met vuil’

‘Vet + vuil maken geen schijn van kans dankzij de super innovatieve powergreen technology. Elke verstuiving deelt rake klappen uit dankzij haar biologisch afbreekbare + duurzame ingrediënten. De reinigingsmiddelen op basis van mais + kokosnoot schakelen vuil moeiteloos uit en laten daarbij maar één ding achter: een frisse geur en een schitterend schoon. Sla vuil knock-out met een plantaardige uppercut’.

‘Van sommige geuren spring je spontaan een gat in de lucht, letterlijk. Zoals van deze verfrissende fusie van roze grapefruit, bloedsinaasappel + cassis. Het zou ons écht niet verbazen indien je dadelijk als een kangoeroe het hele huis rondspringt. Dat gebeurt wel vaker’.

*De tekst hierboven komt van de website van Method.

Heel leuk weer, maar af en toe springen wij inderdaad als kangoeroes door het huis. Dit is 1 van mijn favoriete allesreiniger sprays. Ik vind het heerlijk om het hele huis schoon te maken met de allesreiniger spray van Method.

Method badkamerreiniger Eucalyptus munt (€2,99)

‘Die spierballen ga je voor wat anders moeten gebruiken’

‘Het schoonmaken van je badkamer staat waarschijnlijk niet bovenaan je funlist. Zeker niet op de onze. Daarom hebben we een bad- en tegelreiniger ontwikkeld die jou het zware werk uit handen neemt. De plantaardige formule met nieuwe powergreen technology lost zeepresten + hardnekkige vlekken op zodat jij niet hoeft te zwoegen. En minder zwoegen = meer tijd voor fun. Daar hoef je geen wiskundige voor te zijn om dat te snappen. Powergreen technology is super innovatieve groene chemie die dankzij de kracht van duurzame ingrediënten garant staat voor een schoonmaakkaakslag van jewelste. Dus, nadat jij de douche hebt verlaten, zijn melkzuur en declglucoside op basis van maïszetmeel druk in de weer om zeepresten en kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen. Gewoon pop het oppervlak spuiten, afvegen en bewonderen’

‘Zijn bijnaam is ‘de oppepper’. Door deze frisse mengeling van bergamot, citroen + limoenbad met eucalyptus + wilde munt denkt je neus dat je een ontspannen uitstapje hoog in de bergen maakt. Laat hem maar even genieten van deze verkwikkende gedachte’.

*Tekst hierboven komt van de website van Method.

Ik ben fan! Maar ook echt fan. Het maakt goed schoon. De hele badkamer maak ik hiermee schoon en het werkt heel goed! De badkamer ruikt na afloop naar een spa. Heerlijk! Ik ben ontzettend lovend hierover. Ik zou zeker weten deze opnieuw kopen! De badkamer schoonmaken met Method is een stuk leuker. 

Method Keukenreiniger Clementine (€2,99)

‘Vet + vuil maken geen schijn van kans dankzij de super innovatieve powergreen technology. Elke verstuiving deelt rake klappen uit dankzij haar biologische afbreekbare + duurzame ingrediënten. De reinigingsmiddelen op basis van mais + kokosnoot schakelen vuil moeiteloos uit en laten daarbij maar één ding achter: een frisse geur en een schitterend schoon resultaat. Sla vuil knock-out met een plantaardige uppercut.’

‘Als het pittige kleine zusje van de sinaasappel voelt de schattige clementine zich zelden serieus genomen. Maar dat maakt ons niets uit, want ‘serieus’ vinden wij sowieso ernstig overschat. Vanaf nu noemen we haar de citrus die waakt over alles wat goed, schoon, helder + opgewekt is. Dat is gesproken, al zeggen we het zelf.’

*De tekst komt van de website van Method.

Hier ben ik dan helaas niet zo enthousiast over. Ik vind het lekker ruiken, maar ik vind het geen meerwaarde hebben voor onze keuken. Wij gebruiken altijd de allesreiniger spray voor onze keuken en dit werkt prima! Ik merk geen verschil tussen de keukenreiniger spray en de allesreiniger spray helaas. Ik ga deze op gebruiken, maar niet opnieuw kopen. Ik blijf gewoon bij de allesreiniger spray.

Conclusie

Ja! Om de vraag te beantwoorden: schoonmaken met Method is een feestje! Ik was en ik blijf fan natuurlijk! Ik blijf zeker weten de producten weer kopen van Method. De allesreiniger zeker weten (hebben we al meerderen van opgemaakt). Handzeep ook, maar dan alleen niet deze geur. De badkamerreiniger heb ik voor het eerst gebruikt en daar ben ik echt over verrast. Die koop ik ook weer, maar de keukenreiniger is het helaas niet voor mij. Daar blijf ik de allesreiniger spray voor gebruiken! Ik blijf schoonmaken met Method!

Home

 

 

 

 

 

 

 

*Hierboven ga je naar de homepagina van Method.

 

Gebruiken jullie producten van Method? 

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *