jessicakok.nl eerste keer reizen met Ben
Reizen

Waarom wij zoveel mogelijk reizen

Het jaar is bijna voorbij, een jaar dat wij helemaal niet gereisd hebben helaas, want helaas heeft iedereen in de wereld kennis gemaakt met het covid-19 virus. Wij zijn sinds 2017 samen. Vanaf 2017 zijn wij elk jaar 3x op reis geweest. Vaak krijg ik reacties van mensen waarom wij zo vaak op reis gaan. Want thuis zijn is toch ook lekker? Je kan je thuis toch ook wel vermaken? Wat is eigenlijk de reden waarom jullie zo vaak op reis gaan? Hoe doen jullie dat met oppas met jullie dieren? Waarom wij zoveel mogelijk reizen? Dat ga ik jullie hieronder uitleggen. Lezen jullie gezellig mee? 

Als kind

jessicakok.nl haar eerste reis met haar moeder naar Turkije

Vroeger ging ik altijd met mijn ouders op vakantie in Nederland. Tot ik ongeveer een jaar of 8 was. Toen zijn we voor het eerst naar het buitenland op vakantie geweest. We gingen altijd in de auto op vakantie. We zijn naar Luxemburg geweest, Frankrijk, Italië en Spanje. Ik weet nog hoe leuk ik het altijd vond dat we elk jaar maar weer op vakantie gingen!

Helaas toen ik was 15 is mijn vader overleden en ben ik alleen achtergebleven met mijn moeder. Mijn moeder en ik hadden toen besloten om voor het eerst op vakantie te gaan met het vliegtuig. Ik weet nog hoe spannend ik dat vond en mijn moeder net zo. Wat een avontuur! Onze eerste vliegvakantie was naar Turkije, Side. Ik weet nog dat ik de eerste vakantie dag dacht: ik ga nu voor altijd met de vliegtuig op vakantie. 

Toen ik ouder werd

jessicakok.nl haar eerste vakantie naar Santorini met Ben

Toen ik ouder werd ging ik uiteindelijk zonder mijn moeder op vakantie, maar met mijn toenmalige vriend. We hebben toen veel verschillende landen gezien. Vaak gingen we 2x per jaar op vakantie. Ik bleef er maar van genieten en ik wilde steeds meer. Toen mijn relatie over ging kreeg ik later een relatie met mijn huidige vriend Ben. Toen ik Ben beter leerde kennen vertelde hij niet zoveel met vakanties te hebben. Ik wilde natuurlijk gelijk met hem op vakantie en de wereld ontdekken. Ben had zelf nog nooit gevlogen dus onze eerste vakantie mocht Ben uitzoeken. Ben vertelde altijd al een keer naar Griekenland te willen en hebben we besloten om naar het romantische eiland Santorini te gaan. En vanaf toen had Ben de smaak te pakken, yes!

Van vakantie naar reizen

Heel veel mensen zeggen dat ze elk jaar op ‘vakantie’ gaan. Ik zeg zelf altijd dat we ‘op reis’ gaan. Waarom ik dat zeg? Klinkt misschien heel raar hoor. Als ik hoor van mensen dat ze op vakantie gaan dan zie ik voor me dat mensen veel op het strand of zwembad liggen. Dat ze iedere avond over de boulevard lopen en elke avond een ander restaurant uitzoeken. Ben en ik zijn echt het tegenovergestelde! Wij gaan er echt alleen maar op uit als we op reis zijn. Wij hebben een hotel voor alleen slapen en douchen. Zo zorgen we er wel altijd voor dat ontbijt erbij in zit begrepen, maar verder niet. Zo zitten wij nooit vast aan ons hotel.

Wij zijn ontzettende cultuur snuivers en we hebben veel interesse in de geschiedenis van een land of plek. Voordat we op reis gaan ben ik al maanden van te voren bezig om alles uit te zoeken. Ik zoek alles op over het land of plek waar we naar toe gaan. Ik wil echt alles weten en zien. Ben heeft dit ook. Wat heel fijn is aan Ben is dat hij alles goedkeurt. Ik zoek het uit en op vakantie zeg ik wat we gaan doen en Ben volgt. Ben en ik liggen op 1 lijn qua reizen dus dat zit altijd goed gelukkig. Bepaalde reisverslagen die ik van te voren maak kunnen wel 10 A4tjes lang zijn. Ik neem dit mee als we op reis gaan en houd alles bij wat we hebben gezien en gedaan. Per dag zoek ik dan uit of we verschillende bezienswaardigheden kunnen combineren of niet. 

Wij huren dan ook altijd een auto, tenzij we een stedentrip doen. Dan huren we nooit een auto, want rijden door een drukke stad moet je niet willen. Dan maken we gebruik van het openbaar vervoer en we lopen ook ontzettend veel. Ik weet nog toen we in Parijs waren dat we gemiddeld 20km per dag liepen. In Griekenland hebben we een quad gehuurd, want Santorini was zo klein dat je het hele eiland makkelijk over kon met een quad. 

Maar waarom reizen jullie zoveel?

Wij vinden het fijn om even weg te zijn uit de sleur. Wij zijn ontzettend blij met onze dierenkindjes en we willen ze ook nooit meer missen, maar het kost veel tijd en onze dieren vragen veel aandacht. Dat is natuurlijk niet erg, maar qua schoonmaken en verzorging kost het veel tijd. We hebben ook 3 zorgenkindjes waar veel werk van hebben. Dit elke dag, om daar eventjes bij weg te zijn is dan wel even lekker. Gelukkig vindt mijn moeder het oppassen erg leuk en ga ik zonder zorgen van huis, omdat mijn moeder ontzettend goed is voor onze dieren. Maar denk ook aan ons werk, trainen en de mensen die je elke dag ziet. Heerlijk om in een andere omgeving te zijn om even niet te werken, niet te trainen en even niet de mensen te zien die je elke dag ziet.

Ook vinden wij het heel leerzaam om te reizen. Wij leren van elke reis. Als onze laatste avond is bereikt en we genieten van onze laatste diner dan bespreken we samen altijd wat we nou geleerd hebben deze reis. Dit klinkt misschien heel gek, maar het is wel zo. Wij zijn op reis geweest naar Krakau, we hebben Auschwitz en Birkenau bezocht.. Dat hoef ik denk ik niet toe te lichten toch?

Vorig jaar zijn we in Curaçao geweest. Daar hebben we geleerd om niet meer te veel te gaan stressen. Alles op het eiland gaat rustig aan. Als het nu niet gebeurd dan gebeurd het wel over een paar uur. We reden eens op een 80 weg op Curaçao en daar stak zomaar iemand over zonder zebrapad etc.. Iedereen stopt daar gewoon in plaats van dat je keihard doorrijdt. Zo kan ik elke reis wel bij langs gaan, maar ik denk dat mijn punt nu wel duidelijk is, toch?

Zelfverzekerder en geduldiger

Je wordt tijdens elke reis zelfverzekerder. Wat ik daarmee bedoel? In het buitenland kan je tegen verschillende problemen aanlopen, maar uiteindelijk kom je daar wel uit. Als je je kan redden in een vreemd land met een vreemd cultuur dan kan je dat in Nederland helemaal toch? De ervaringen die je meemaakt op reis maken jou een zelfverzekerder mens in het dagelijks leven.

Ook word je geduldiger In Nederland heb je altijd haast en ben je altijd druk bezig met de tijd. In veel andere culturen is dat niet het geval. Dat is voor ons als Nederlander enorm wennen als je je daarin moet aanpassen als je op reis bent, want geloof me.. Hoe het in Nederland gaat zo werkt dat echt niet overal.. Wij waren op vakantie in Sicilië wij hebben toen gewacht op een bus die ongeveer 1,5 uur te laat was. Dat is daar dus heel normaal. Kan je je hier niet voor stellen hè?

Minder materialistisch, avontuurlijker en gelukkiger

Je wordt minder materialistisch. Iedereen in Nederland wil die nieuwste IPhone of de nieuwste Gucci riem. Als je op reis gaat leer je daar echt van en ga je inzien dat dit eigenlijk niet nodig is. Of mensen die heel veel spullen hebben, maar er eigenlijk helemaal niks mee doen. Je leert op reis dat er ook veel mensen zijn die niet veel tot hun beschikking hebben, maar wel heel gelukkig zijn. En hoe wij denken: liever iets minder spullen, maar dan geld over om een keer vaker op reis te gaan! 🙂

Wat er ook gaat gebeuren is dat veel mensen gaan je zien als Indiana Jones. Je komt met de mooiste en spannende verhalen thuis. Als Ben en ik bepaalde dingen bespreken hoe dat er aan toe ging en we daarop terug kijkt is het echt belachelijk hoe dat is gegaan, maar je word er zo avontuurlijk door! Je bent op reis eigenlijk altijd wel bezig om je grenzen te gaan verleggen.

Alle dingen die ik hierboven hebt genoemd maakt je een gelukkiger mens. Tenminste zo ervaren Ben en ik het wel. Behalve puntje 1. Als we weer terug zijn van onze reis ben ik altijd wel weer dankbaar dat ik mijn diertjes weer heerlijk kan gaan knuffelen, want die mis ik altijd wel ontzettend erg.

Ben en ik hebben een hele goede relatie, maar op reis komen we weer meer tot elkaar en voelen we ons weer een stuk gelukkiger. Reizen samen is ook erg goed voor je relatie en word je samen heel gelukkig van. Ook als individu wordt je erg gelukkig van reizen. Begrijp me niet verkeerd hoor, want Ben en ik zijn altijd gelukkig! Maar op reis kan het wel versterkt worden. 

Conclusie

Als het covid-19 virus onder controle is en we weer groen licht krijgen om te gaan reizen is het eerste wat we doen, boeken! We hebben nog heel wat reisjes in de planning staan, maar dat blijft er nu bij helaas. We hebben al 2 reizen vast staan wat we willen gaan doen in 2021, maar afwachten of dit allemaal door kan gaan. Ik hoop dat jullie je hier in kunnen vinden en mij begrijpen. Bij veel mensen merk ik toch dat ze het reizen enorm onderschatten en dat we ook wel ‘gewoon’ in Nederland kunnen blijven. Als we weer mogen gaan reizen kunnen jullie ook uitgebreide reisverslagen verwachten.

Gaan jullie vaak op reis?

Liefs,

Jessica

 

8 reacties

  • Hennie buuffie

   Mooi omschreven Jessica..

   Wij mogen ook graag reizen..Wij missen dit enorm. Maar gezondheid boven alles.
   Ook wij gaan weer boeken zogauw het groen is..

   Griekenland vinden wij ook prachtig. Maar Mallorca blijft bij ons op nr. 1.

   • admin

    Dank je wel buuffie. Ik weet het van jullie en jullie hebben gelijk dat jullie ook zovaak mogelijk op reis gaan.
    Mallorca zijn wij nog niet geweest. Ga ik onthouden! Bedankt voor de tip.

   • Anja Meijer

    Hoi Jessica, wij hebben aan het begin van je reisgeluk gestaan. Veel mooie herinneringen aan die vakantie in Side overgehouden. Jan en ik maken nu ook veel mooie reizen, Indonesie, Peru, Zuid Afrika. Dit jaar zouden we naar Mexico gaan, maar helaas. Maar we blijven moed houden en hopen op betere tijden om weer mooie reizen te gaan maken.
    We wensen jullie veel geluk en mooie reizen toe.
    Liefs, Jan en Anja

    • admin

     Hoi Jan en Anja,
     Dat is lang geleden zeg. Ontzettend leuk dat jullie reageren. Inderdaad stonden jullie aan het begin van mijn reisgeluk en heb ik daar een mooie herinneringen aan over gehouden.
     Prachtig wat een reizen hebben jullie gemaakt. Ik hoop dat wij over jaren die landen ook allemaal op ons lijstje hebben staan.
     Veel liefs!

 • Bouke Pakes

  Mooi verhaal Jessica . Ik ben ook in heel veel landen geweest. Wel voor mijn werk maar als ik even tijd had ging ik wel altijd cultuur snuiven.
  Gr Bouke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *