jessicakok.nl met Ben op Santorini
Reizen

Santorini 2017 | #reisverslag 1

Ik had gehoopt dat ik al snel kon gaan beginnen met reisverslagen te maken voor op mijn blog, maar helaas is dit niet gelukt. In 2020 zijn wij niet op reis geweest door het COVID-19 virus.. Ben en ik vinden het beide heel  jammer dat het zo lang geleden is en we zijn al enorm aan het fantaseren over hoe onze volgende reis eruit gaat zien als het eindelijk weer kan en mag. Ben had nooit zoveel met reizen dat is gekomen door mij. Hier kan je lezen waarom we nu zoveel mogelijk proberen te reizen. Maar het leek me wel leuk om alsnog reisverslagen te maken. Misschien kan ik jullie inspireren voor een eventuele volgende reis die jullie kunnen gaan maken als het weer kan en mag. Dus ik begin met onze eerste reis naar Santorini in 2017, mijn reisverslag. Lezen jullie gezellig mee?

Eerste keer vliegen voor Ben

Onze allereerste vakantie samen was naar het romantische eiland Santorini! Op de foto hierboven zie je wel hoe romantisch wij het vonden, haha. Het was Ben zijn allereerste vliegvakantie en Ben mocht daarom uitzoeken waar we naar toe gingen. Ben wilde graag naar Griekenland en al snel waren we erover uit dat het dan Santorini werd. Wij zijn van 29 augustus tot en met 5 september naar dit prachtige eiland geweest.

We vlogen vanaf Schiphol naar het prachtige eiland toe. Mijn favoriete plek in Nederland blijft toch wel Schiphol. Ik vind het daar prachtig. Als we er al naar toe rijden dan ben ik al zo enthousiast, want als je op Schiphol bent dan begint het plezier al! Dan weet je dat je aan het begin staat van een geweldige reis (hoop je dan maar). Ben was ontzettend zenuwachtig, maar alles is natuurlijk helemaal goed gekomen. Ik had al vaker gevlogen en ook al vanaf Schiphol dus Ben volgde mij gewoon, haha. 

Hotel Beach Boutique

jessicakok.nl haar hotel kamer hotel Beach Boutique

We hadden een hotel geboekt in Kamari, een bekende toeristenbadplaats. We hadden gekozen voor dit hotel, omdat het geen duur hotel was vonden wij en omdat de reviews goed waren van dit hotel. Wij zijn niet veeleisend met een hotel, omdat we er toch nooit zijn. Hierboven zie je wel hoe schattig het was aangekleed. De kamer was klein, maar prima voor 2 personen. Alleen de badkamer die was vreselijk.. Die was ontzettend klein en de douchekop was niet goed gemonteerd en die stond helemaal scheef. Dus het was een vreselijk waterballet altijd na het douchen. Alles werd super nat, zelfs een stukje van onze kamer. En dan had je ook nog een douche gordijn die altijd aan je bleef plakken, getsie. Om de badkamer zou ik de kamer niet weer nemen, maar geen idee hoe dat op andere kamers was.

Nadeel vonden wij ook dat we bij de receptie in de buurt sliepen en daar was altijd veel lawaai dus neem oordoppen mee als je kiest voor dit hotel en je ligt op de beneden verdieping. Wat trouwens ook een vieze ervaring was dat we een kakkerlak op onze slaapkamer hadden, brr. Dit zegt verder niks natuurlijk, want in Griekenland heb ik wel vaker kakkerlakken gezien. Maar toch blijft het een vies idee. Verder had het hotel een zwembad, wel enorm klein maar er lag eigenlijk nooit iemand. Je had uitzicht op het zwarte kiezelstrand van Kamari. We hadden alleen ontbijt er bij in zodat we met volle buikjes op pad konden gaan en dan onderweg ergens konden gaan eten en we niet vast zaten aan het hotel.

Over het eiland scheuren met onze quad

jessicakok.nl met Ben op een quad

Ik ben al een keer eerder op een Grieks eiland geweest en daar had ik toen een quad gehuurd. Veel leuker dan met een auto vond ik! Dus dit hebben we ook gedaan op Santorini. Waarom? Het eiland is niet enorm groot dus je kan het hele eiland over scheuren met een quad. Toch veel leuker en romantischer dan met een auto? Wij hadden besloten om 1 quad te huren, omdat we dat gezelliger vonden zo konden we onderweg ook nog even kletsen. Dat is niet echt mogelijk als je beide op een aparte quad rijdt.

Wij vonden het rijden beide ook heel leuk en hebben daarom het rijden afgewisseld. We hadden de quad onze hele reis zodat we overal naar toe konden. Het was wel even lastig hoor dat we de laatste dag onze quad weer terug moesten brengen. We hadden toch een band opgebouwd met onze quad, haha. Je maakt toch heel veel mee doordat je zo’n ding hebt en daardoor veel avonturen kunt beleven op het eiland.

Imerovigli & Skaros

Hier hadden we uitzicht over Skaros

Deze foto is toch in 1 woord prachtig? Wat een prachtige plaats is Imerovigli. Het eiland staat natuurlijk bekend om de romantische trouwfoto’s en om de romantische bruiloften. Toen wij hier waren was er ook een bruiloft bezig, echt prachtig. Zo romantisch om daar te gaan trouwen. Imerovigli is dan echt een heel leuk dorpje en super romantisch. Wij vonden dit het meest romantische van het hele eiland. Alle muren, hekken en bankjes etc waren dan ook super wit. Geen vlekje te bekennen, echt wauw. Ik kan hier uren over doorgaan hoe ontzettend mooi ik het vond.

Hier op de foto zie je vooraan een soort rots dat wordt dus Skaros genoemd. Deze rots kan je beklimmen en schijn je een adembenemend uitzicht te hebben, maar helaas hebben wij dit niet kunnen doen.. Wij waren er wat later op de dag en zagen dat niet meer zitten. Mochten wij ooit terug gaan naar Santorini dan zou ik wel heel graag Skaros willen beklimmen. Voor de mensen die dit lezen en altijd al eens naar Santorini willen moeten echt naar Imerovigli gaan en dan ook Skaros beklimmen. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag.

Oud Thira (Archaia Thira)

jessicakok.nl in Oud Thira

Oud Thira hebben wij helaas niet echt mooie foto’s van waar je duidelijk op ziet hoe het er nou echt uit ziet. Zonder foto vond ik saai dus daarom gekozen voor een foto van mij op Oud Thira. Oud Thira is een archeologische plaats. Wij zijn het eerste stukje met de quad de berg op gereden en vanaf daar alles lopends gedaan. Het is makkelijk te bereiken vanuit Kamari en daar zat ons hotel. Het is wel een flinke afstand die je moet lopen en wat ik me nog kan herinneren is dat er weinig schaduw was dus neem veel water mee.

Als je eenmaal boven bent heb je wel een enorm mooi uitzicht over Santorini en bepaalde plekken. De archeologische bezienwaardigheden zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken. Je moet er wel van houden van een stukje geschiedenis. Er zijn ruïnes te zien van de stad die in de 8e eeuw voor Christus is gesticht door Doriërs uit Sparta. Opperbevelhebber van deze Doriërs was de leider ‘Thiras’. Deze stad heeft eeuwen lang een enorme welvaart gekend, zeker tot de Romeinse periode. Op het terrein zijn o.a. de resten te zien van een oud theater, thermale baden, woningen en graven. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag.

Pygros

jessicakok.nl haar vriend in Pygros

Pygros is een heel traditioneel dropje in Santorini. Enorm leuk om door heen te slenteren, lekker te eten en leuke sounvenirs te kopen. Ga er wel naar toe met goede schoenen, want bepaalde weggetjes zijn heel smal en heel steil. Ook met veel traptreden. Dit was voor ons ook makkelijk te doen met de quad. Vanuit Kamari ben je er zo. Dit dorpje staat ook bekend om de vele kerkjes. Ik geloof dat er iets van 40 kerkjes zijn in het dorpje. Daar zie je echt de witte kerkjes, witte kruizen en de ronde blauwe daken. Die je overal op internet ziet. Hele mooie plek om veel foto’s te maken. Heel leuk daar! Ik kan me ook nog goed herinneren dat we daar best lang zijn geweest. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag.

Vuurtoren in Faros

De vuurtoren in Faros

De bekende vuurtoren in Faros. Voor zover ik weet een heel toeristisch plekje op Santorini. Het schijnt daar in de avond heel romantisch te zijn met een mooie zonsondergang. Wij zijn hier overdag geweest en hebben ze zonsondergang ergens anders bekeken. Je kan niet in de vuurtoren helaas, maar erom heen lopen is ontzettend leuk. Het is een mooie Griekse vuurtoren om te zien, maar dat is het ook wel verder. Daar over de rotsen te klimmen voor mooie foto’s is dan wel heel leuk. Dat hebben wij ook gedaan. Het uitzicht is adembenemend. Dus ik begrijp wel dat daar de zonsondergang erg mooi moet zijn. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag.

Oia

jessicakok.nl met Ben in Oia

Oia, het bekendste stadje op Santorini. Iedere toerist die naar Santorini op reis gaat, gaat ook naar Oia. Oia is inderdaad een leuk stadje! Op de foto zie je ook waardoor Oia zo bekend is. Door de witte huisjes die zo schuin op een berg staan. Leuk om door heen te lopen en leuke souvenirs winkeltjes! Alleen wij hebben daar bij een restaurantje gezeten met een prachtig uitzicht op de Caldera (vulkaan). Wij moesten voor 2 cactus juices en 2 tosti’s met alleen kaas €50,- euro betalen. Ongelofelijk.. Ze hebben ons gedwongen om het toch maar te betalen en dat hebben we gedaan.. We hadden van te voren de kaart niet bekeken. Daar hebben we van geleerd en we kijken nu eerst altijd op de kaart. Dus let daar op als je op een mooi uitzichtpunt ergens gaat eten en drinken.

We zijn daar erg lang geweest en hebben daar ook de zonsondergang bekeken. Het is een mooie zonsondergang hoor, maar dat is het ook. Het is daar ontzettend druk. We konden daar amper een plekje vinden om te gaan zitten en te gaan kijken. Romantisch was het dus eigenlijk niet.. Als de zon onder gaat dan begint iedereen te klappen en te juichen, waarom? Ik heb geen idee. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag.

Fira (hoofdstad)

De ezels in Fira

Dit moeten jullie eerst even doorlezen en het filmpje bekijken.. pas op, schokkende beelden! (als je toch op de link klikt, scrol dan even naar onderen en teken alsjeblieft even de petitie om die arme ezels te redden..) Hier ga ik nóóit meer naar toe, nóóit. Wat vreselijk is het daar. Nou laat ik even aan het begin beginnen. Het stadje is verder leuk hoor. Heel Grieks, gewoon een leuke hoofdstad. Alleen.. Daar wordt dus op ezels gereden. Ik ben de grootste dierenvriend die er is en ik geniet ontzettend van elk beestje. Dus ik wilde heel graag die ezels zien, maar wat heb ik daar een spijt van gehad.

Ik wist van te voren niet dat het zo’n vreselijke dierenmishandeling was wat daar plaats vindt. Wat is het VRESELIJK daar.. Die ezels daar worden gewoon mishandeld.. De ezels staan boven op elkaar in de brandende zon op trappen. Ze staan in hun eigen ontlasting en urine. Ze krijgen erg weinig te drinken en te eten en ze zette toen zelfs zwangere ezels in. Veel ezels krijgen in de nachtelijke uren ook geen rust en moeten ze in de nacht hele zware vuilniszakken dragen en de volgende dag weer klaar staan in de brandende zon.. Nou dan heb je bij mij echt een steekje los en dit zeg ik nog heel netjes.. Je kan dan van beneden naar boven met een ezel en andersom. Dit scheelt je dan een wandeling van ongeveer een half uur. (500 trappen) Zo’n ritje kostte €5,- toen. 

Echt belachelijk want er is al een langere tijd een kabelbaan waar je ook van boven naar beneden kunt. Wij hadden natuurlijk gelijk besloten om dit niet te doen. We zijn wel de trappen afgelopen om naar beneden te gaan kijken bij het haventje. Je loopt dan achter de ezels langs over de trappen. Ben en ik zijn meerdere keren uitgegleden, want op de traptreden lagen klinkers en die waren helemaal glad door de urine en ontlasting van de dieren. Ook als je achter een ezel langs liep en die schrok van je waren toeristen ook niet bepaalde vriendelijk tegen de ezels. Ik heb hier heel wat tranen om gelaten en wat was ik boos.

Als ik ooit naar Santorini weer zou gaan zou ik never nooit meer naar Fira gaan. Ik heb er echt vreselijke herinneringen aan over gehouden. Arme ezels.. De mensen die daar aan het werk waren sloegen met houten planken of zwepen op de ezels als ze niet doorliepen. De ezels gleden ook vaak bijna uit.. 🙁 Help de ezels daar alsjeblieft en ga NIET op de ezels rijden, doe dit niet! Mijn hart breekt nu ik dit aan het typen ben. Ik vergeet dit nooit meer wat ik daar voor vreselijks heb gezien en dat je dan ook nog vrolijke toeristen op die arme beestjes ziet rijden. De mensen die me kennen weten maar al te goed wat ik met die toeristen zou willen doen.. Maar daar ga ik me nu even niet over uit laten. Dit moest in mijn Santorini 2017 reisverslag, want hier wil ik jullie allemaal voor behoeden. 

De Caldera

jessicakok.nl op de Caldera

De Caldera op Santorini. Waarschijnlijk de meest bekende toeristische attractie van het eiland. Een caldera ontstaat door het instorten van grond na een vulkaanuitbarsting, dit wordt veroorzaakt door het instorten van de magmakamer onder in de vulkaan na een vulkaanuitbarsting. Erg bijzonder om dat eens in het echt te zien. Wat kan ik er verder over zeggen? Je hebt rondom de Caldera wel erg mooi uitzicht. Verder is het bijzonder om daar eens geweest te zijn, tenminste dat vonden wij wel. 

Red Beach

Red Beach in Santorini

Dit is toch wel heel bijzonder om te zien? Een rood strand. De bergen er om heen zijn rood en het zand in het strand is ook rood. Echt heel gek en mooi tegelijk om dit te zien. Wij hebben er zelf niet gezwommen, omdat we die dag wat anders gepland hadden, maar dit wilden we wel heel graag zien. Het was er wel ontzettend druk dus we waren niet de enige die dit hadden bedacht. Zelf zou ik het niet een leuk strand vinden om te gaan zwemmen omdat het daar heel druk is. Ook is kiezelstrand niet echt mijn favoriet. 

Conclusie

Dit was onze eerste echte reis samen en we hebben er ontzettend van genoten. We vonden het een prachtig eiland, maar toch de ezels.. Die hebben echt een grote indruk op mij achter gelaten en dat is voor mij een hele grote reden om er niet meer naar toe te gaan. Veel mensen vinden dit vast onzin, omdat het overal wel gebeurd dierenleed, maar dit heeft mij veel gedaan. Als ik terug denk aan Santorini is het eerste waar ik aan denk toch aan die arme ezels.. Ik ben iemand die daar ontzettend in kan blijven hangen als het over dieren gaat, sorry daarvoor.

Buiten de ezels om is Santorini wel een prachtig Grieks eiland. Voor de mensen die van Griekse eilanden houden moeten toch wel echt eens naar Santorini toe. Dit was mijn Santorini 2017 reisverslag.

Zijn jullie al eens op Santorini geweest?

Liefs,

Jessica

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *