jessicakok.nl met Ben in Parijs
Reizen

Parijs 2017 | reisverslag #2

Onze tweede reis samen was naar de stad van de liefde: Parijs! Ben was hier 1 dagje geweest met school. Ik was er nog nooit geweest. Ik heb Ben dit als verrassing gegeven voor zijn verjaardag. Stiekem achter zijn rug om geregeld met zijn baas dat hij vrij kon krijgen en zijn we samen in het vliegtuig gesprongen naar Parijs! Ben vond het super leuk dat ik hem hiermee had verrast, maar hij had geen positief beeld van Parijs, want hij vond de stad heel vies. Ook doordat hij er zo kort was geweest had hij er ook geen goed beeld door, maar dit is veranderd door onze prachtige stedentrip die we hebben gemaakt. Wij zijn hier op 23 oktober 2017 naar toe gevlogen en op 26 oktober weer terug. Helaas vonden we dit wel te kort, maar we hebben veel kunnen zien. Dit was onze eerste stedentrip samen. Benieuwd naar ons reisverslag van Parijs 2017? Lees dan gezellig mee.

Tweede keer samen vliegen

De tweede keer samen vliegen vond Ben veel minder spannend, want hij wist natuurlijk wat er ging komen. We zijn dit keer weer via Schiphol gevlogen, omdat ik via daar vliegen het goedkoopste vond. Eigenlijk was het geen bijzondere vlucht. Je bent al in ongeveer 1,5 uur in Parijs dus dat stelt eigenlijk niks voor. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om in de auto te gaan, wat natuurlijk ook prima kan. Alleen mijn voorkeur ging toch uit naar vliegen en daarom ook die keus gemaakt. Gelukkig via Schiphol, want dat noem ik altijd mijn ‘happy place’. Ik word altijd zo blij van Schiphol!

Toen we na een fijne vlucht aan waren gekomen in Parijs stond de chauffeur van onze taxi al op ons te wachten en die bracht ons zonder problemen naar ons hotel. Wat we wel heel jammer vonden was dat de taxi chauffeur niet veel vertelde onderweg. Wij vinden het altijd erg leuk als een chauffeur onderweg verteld waar we langs komen of even de leuke bezienswaardigheden verteld. Verder was er niks mis mee hoor. We zijn tenminste veilig aangekomen en dat is dan toch wel het belangrijkste! Onze reis is dit jaar alweer 4 jaar geleden en ik weet helaas niet meer hoe ons hotel heette en ik heb hier geen foto’s meer van, excuses.

Eiffeltoren

Eiffeltoren in reisverslag Parijs 2017

Iedereen weet natuurlijk hoe de Eiffeltoren er uitziet. Vandaar dat ik heb gekozen voor een ‘speciale’ foto van de Eiffeltoren. Deze foto vind ik echt prachtig! De Eiffeltoren is het symbool van Parijs en gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Het is op dit moment het meest bezochte monument ter wereld. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 6 miljoen bezoekers. Al vanaf de eerste etage heb je al mooi uitzicht over Parijs. Als je aan Parijs denkt, denk je gelijk aan de Eiffeltoren. Dit moet je natuurlijk wel gezien hebben, maar dat lijkt me logisch toch? Ik kan me niemand voorstellen die naar Parijs gaat maar niet de Eiffeltoren gaat bezoeken. 

Op de Eiffeltoren in reisverslag Parijs 2017

Hier zie je mij heel vrolijk aanwijzen hoe hoog we waren. De Eiffeltoren is 300 meter hoog en wij stonden op 281 meter hoog. Ben vond het erg leuk om zo’n foto van me te maken, haha. Wij vonden het wel een aanrader om de Eiffeltoren te beklimmen. 1 tip: ga vroeg uit bed en ga voordat het open is al in de rij staan. Als je midden op de dag bedenkt om de Eiffeltoren te gaan beklimmen sta je echt uren in de rij. Onder de Eiffeltoren stond het helemaal vol met mensen. Toen wij er kwamen vroeg in de ochtend was dit niet het geval en hebben wij minder dan een half uur moeten wachten. Dat moet kunnen toch? Ook is het in de ochtend nog niet zo druk op de Eiffeltoren. 

Het Louvre museum

Het Louvre in reisverslag Parijs 2017

Het Louvre museum in Parijs. Is ook heel bekend. Ik denk dat iedereen het wel kent. Wij zijn hier ook naar binnen geweest. Wij waren hier vlak voor sluitingstijd en hebben hierdoor geen entree betaald. Of dat nou ermee te maken had dat het bijna dicht was of dat we mazzel hebben gehad, geen idee. Wij zijn het Louvre haast door gerend om het beroemde schilderij Mona Lisa te zien. We konden het in eerste instantie niet vinden totdat we een ruimte binnen kwamen waar voor mijn gevoel honderden mensen stonden. Toen we eenmaal vooraan stonden hing daar inderdaad de Mona Lisa.

Louvre Museum in reisverslag Parijs 2017

Als jullie mijn blog hebben gelezen over Netflix (die kan je hier lezen) dan weten jullie dat wij enorm fan zijn van de serie Spartacus. We kwamen erachter toen we thuis waren dat er een beeld van Spartacus in het Louvre staat. Hier balen wij enorm van dat we deze niet hebben gezien. Als we ooit eens terug gaan naar Parijs zou ik dit beeld nog graag eens willen zien. Hierboven zwaar ik helaas niet naar Spartacus, maar hier ben ik wel in het Louvre museum.

Notre-Dame

Notre Dam in reisverslag Parijs 2017

De Bekende Notre-Dame. Iedereen kent het verhaal van de klokkenluider wel denk ik? Helaas in 2019 was er brand in de Notre-Dame.. Ik heb geen idee hoe het er nu voor staat met de Notre-Dame, maar dit was ruim voor de brand. Prachtig gebouw vonden we het. Wel heel druk en heel veel duiven. (die duiven vond ik natuurlijk heel leuk!) Wij zijn natuurlijk ook in de Notre-Dame geweest, maar we hebben de Notre-Dame niet beklommen. Volgens mij kon je daar ook op? We weten beide niet meer waarom we dit eigenlijk niet hebben gedaan. We mochten binnen geen foto’s maken dus vandaar dat ik die niet aan jullie kan laten zien. 

Basiliek de Sacre-Coeur

Basiliek de sacre-coeur in reisverslag Parijs 2017

Ik vind het één van de opvallendste bezienswaardigheden van Parijs. Doordat de basiliek is gebouwd op de Montmartre heuvel torent de basiliek zelfs boven de Eiffeltoren uit. Toen wij aankwamen lopen en deze foto maakte was ik echt onder de indruk. Wauw, wat een prachtig gebouw is dat. Ik vind daar alles kloppen. De prachtige trappen er naar toe, boven op een heuvel. Echt heel mooi! Ik begin gelijk even negatief hoor, want als je de trappen op loopt dan lopen daar verschillende mannen met touwtjes in hun handen. Ze houden je aan de praat en met een hele snelle beweging maken ze dat touwtje vast als een armbandje op je pols. Daarna moet je betalen. Ze zijn erg opdringerig en eisen dat je gaan betalen. Dit wisten wij van te voren al dus wij liepen hand in hand. Sommige zijn zelfs zo brutaal dat ze handen gaan los wurmen. Heel vervelend.. Houd daar wel rekening mee dat dat daar gebeurd en dat je geen armbandje om krijgt en dat ze je dan dwingen om te betalen. 

Basiliek de sacre-coeur in reisverslag Parijs 2017

Hier mag je dus wel foto’s maken. Hier zie je een klein beetje van de binnenkant. Er was een soort dienst bezig op dat moment wat best indrukwekkend was om te zien. Als Ben en ik herinneringen ophalen over Parijs dan beginnen we ook gelijk over het nonnen koor in de Sacre-Coeur. Dat klonk toch echt ontzettend mooi. Zo ver ik weet hoefden wij toen geen entree te betalen, maar dat weet ik niet meer zeker. Kan ook door de loop van de jaren veranderd zijn. Zeker een aanrader om naar toe te gaan!

Arc de Triomphe

Ben bij Arc de Triomphe in reisverslag Parijs 2017

Een foto maken van de overwinningsboog is heel lastig zonder mensen. Vooral als je de boog ook nog helemaal erop wil zetten. We zijn daar meerdere keren langs gelopen en het was daar altijd druk. Of je moet de wekker ontzettend vroeg zetten en dan daar naar toe gaan, maar dit hebben wij niet gedaan. Hier zie je Ben genieten van de prachtige boog. Hoe langer je naar de boog kijkt hoe meer details je ziet, prachtig! Wat is daar veel werk op gedaan. Wat ik een beetje eng vond was daar de rotonde. De boog staat op een rotonde en de mensen die daar om heen rijden maken hun eigen banen. Er zijn geen wegmarkeringen dus ze rijden er met 5 banen omheen en het is steeds goed gegaan toen we daar stonden. Ik moet er zelf niet aan denken om daar tussen te moeten rijden.

 Arc de Triomphe in reisverslag Parijs 2017

Hier even een close-up foto. Als je er bij stil gaat staan dat dit allemaal met de hand is gedaan, dat is toch echt ongelofelijk? Ik vind dit echt een prachtige bezienswaardigheid. Zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan als je in Parijs bent. Die keizer Napoleon toch, die gewoon zijn eigen overwinningsboog heeft. 

Hôtel des Invalides

Hôtel des Invalides in reisverslag 2017 Parijs

Ik durf eigenlijk niet te zeggen of dit nou echt een hele bekende bezienswaardigheid is. Ik had er nog nooit van gehoord. Doordat ik onze reizen helemaal uitzoek voordat we weggaan kwam ik dit tegen. Ik ben blij dat ik dit ben tegen gekomen, want wat is dit een bijzonder gebouw zeg. In dit gebouw ligt keizer Napoleon begraven en ook zijn zoon. Hele bijzondere plek is dit. Het is ook een prachtig gebouw om te zien natuurlijk, maar dit binnenkant is ook ontzettend bijzonder om te zien. Dit moet je echt gezien hebben als je naar Parijs gaat.

Het graf van Napolein in reisverslag Parijs 2017

Hier boven zie je het.. Het graf van keizer Napoleon. Toch heel bijzonder en ook indrukwekkend om te zien? Wij vonden van wel. Een leuk feitje vind ik zelf is dat zijn graf in een soort ondiepe put staat. Dit hebben ze gedaan omdat als je van boven af kijkt dan buig je als ware voor Napoleon. Als je onderin staat waar wij deze foto hebben gemaakt dan kijk je tegen hem op. Mooi over nagedacht toch? En zo was keizer Napoleon ook wel als je het van de verhalen moet geloven. Je kan om het graf heen lopen en daar staat dan ook nog een standbeeld van de zoon van Napoleon en daar ligt zijn zoon begraven. 

Cimetière du Père-Lacahise

Beroemde begraafplaats in reisverslag Parijs 2017

Om even in het straatje te blijven heb ik hierboven besproken over het graf van Napoleon dus ik ga even verder met graven.. Hier had ik dus ook nog nooit van gehoord, maar dit is toch wel heel bijzonder. Kunnen jullie aan de foto al zien wat het is? Het is een begraafplaats. Het is de grootste begraafplaats van Parijs geloof ik. Zo indrukwekkend dit. Het lijkt wel een dorp, zo groot. Je kan hier ook met de auto doorheen rijden. Als je bij de ingang naar binnen loopt krijg je een boekje met de graven van bekende mensen die hier liggen. Ook veel bekende mensen uit Amerika liggen hier. Je krijgt er dan en plattegrond bij. Dat is ook wel nodig, want anders verdwaal je. Misschien klinkt het gek om naar een begraafplaats te gaan als je op reis bent, dat snap ik. Maar dit is wel echt bijzonder om te zien hoor. Toevallig heb ik hier een foto met geen mensen, maar er liepen veel meer toeristen wij waren echt niet de enige hoor.

Place des Voges

Place des Vosges in reisverslag Parijs 2017

Dit is het oudste plein van Parijs. Je kan het op de foto wel al een beetje zien, maar het plein wordt omringd door 39 gelijk uitziende huizen. Grappig om te zien toch? Je kan er verder niet veel doen of zien, maar wij hebben hier even genoten van onze kop koffie en thee. Of het echt een must is om te zien dat vind ik niet, maar wij vonden het wel leuk om gezien te hebben. Daarom wilde ik het toch even benoemen.

Avenue des Champs-Élysées

Elke vrouwen hart gaat hier harder van slaan! Tenminste de mijne wel. Enorme rijke buurt waar alleen de rijke mensen kunnen winkelen. Er zitten ook wel wat ‘normale’ winkels tussen, maar over het algemeen alleen de designer winkels. Geniet ik enorm van om door heen te lopen. Hier wil ik jullie even een leuk verhaal over vertellen. Ben was in een lieve bui en wilde graag een ‘dure’ tas voor mij kopen, omdat ik dat zo super leuk vindt. Dus Ben ging voor het eerst in zijn leven een Louis Vuitton winkel naar binnen en hij dacht dat hij daar wel een tas voor €200,- voor mij kon kopen, haha. Ben schrok zich rot van die prijzen in die winkel. Helaas heeft hij uiteindelijk geen tas voor mij gekocht van €10.000,- jammer toch?!

Place de la Concorde

Hoe adembenemend mooi is deze foto? Ga hier met zonsondergang naar toe. De foto zegt waarom toch? Het is een ontzettend groot plein in Parijs, 8 hectares groot. Heel vroeger stond er midden op het plein een guillotine.. Eng idee toch? Die is later gelukkig weggehaald. Nu staat er een beeld in het teken van de vrijheid. Op elke hoek van het plein staat een standbeeld dat de grote steden van Frankrijk aanduid. Rondom het plein heb je ook uitzicht op verschillende andere bezienswaardigheden. Zoals hier op de foto te zien de Eiffeltoren. 

Bois de Boulogne

Klinkt gek, maar dit vond ik 1 van de mooiste dagen uit onze stedentrip in Parijs. Bois de Boulogne. Dit park ligt net buiten Parijs en is makkelijk te bereiken met de bus. Eén van de mooiste bossen die ik ooit heb gezien. Zoveel groen, hele mooie bomen en er hangt een hele rustgevende sfeer. Wat was dit genieten zeg. Alleen zijn we hier niet enorm lang geweest, want in de avond vlogen we helaas terug naar huis. Hier hebben we wel echt van genoten. 

Als jullie mij al een tijdje volgen dan weten jullie hoe zo’n grote dierenliefhebber ik ben! Dus toen wij in het bos liepen en dit tegen kwamen was ik helemaal om. Hoe prachtig is dit om te zien? Hoe rustgevend en hoe mooi om die beestjes zo in het wild te zien. Hier heb ik echt enorm van genoten en hier kon ik wel uren naar kijken. Zo, zo mooi vond ik dit.

Conclusie

Dit was mijn reisverslag over onze stedentrip naar Parijs in 2017. We hebben nog meer dingen gezien, maar die vond ik niet echt de moeite waard om uitgebreid te bespreken, maar ik wil ze hier nog wel even benoemen: Pont Alexandre-lll, Pont Neuf, Jardin du Luxembourg, Panthéon, Opéra Garnier, La Madeleine, Jardin des Tuileries, Centre Georges Pompidou, Petit Palais en Palais Royal. Als ik dit ook nog allemaal ging doorspreken dan kwam er echt geen einde aan deze blog en dat wil ik jullie ook niet aandoen, haha. 

Ik zou graag nog een keer terug gaan naar Parijs, want ik zou heel graag nog een keer naar Disneyland Parijs willen en wij zijn helaas niet bij de catacomben van Parijs geweest en dat vind ik heel jammer. We zijn er naar toe geweest, maar er stond een hele lange rij. We hebben gevraagd en de rij duurde ongeveer 4 uur. Dit vonden wij zonde van onze dag, want we wilden nog meer zien die dag. Ook zou ik graag terug willen om Bois du Boulogne, want daar zou ik nog veel langer willen wandelen. Daar wil ik nog veel langer zijn!

Mocht je nog opzoek zijn naar een handige website voor een eerste keer in Parijs? Kijk dan even hier.

Zijn jullie al eens in Parijs geweest?

Liefs,

Jessica

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *