Londen 2018 | reisverslag #3
Reizen

Londen 2018 | reisverslag #3

Voordat ik begin, hebben jullie ons vorige reisverslag al gelezen? Dit is voor mij een heel bijzonder reisverslag om te gaan schrijven, want Ben heeft mij als verrassing voor mijn verjaardag meegenomen naar Londen. Als ik ooit zou emigreren naar een stad dan zou dat zeker weten Londen zijn. Londen heeft in mijn ogen alles wat ik zoek in een stad. We gingen niet alleen naar Londen voor Londen zelf, maar als extra verrassing zijn we naar de Warner Bros Studio Tour geweest van Harry Potter. Dit was voor mij een droom die uit kwam, maar hier komt later nog een blog over. Voor nu wil ik het uitgebreid gaan hebben over Londen zelf. Benieuwd naar ons reisverslag van Londen 2018? Lees dan gezellig mee.

Aankomst in Londen

Het is natuurlijk alweer 3 jaar geleden dat wij in Londen zijn geweest, maar qua vlucht kan ik me niks geks herinneren. Zover ik weet hebben we een fijne vlucht gehad, want als er wat bijzonders was geweest dan had ik dat echt wel onthouden. Bij aankomst zijn we via het openbaar vervoer naar ons hotel gegaan. We hadden voordat we naar Londen gingen al Oyster Cards gekocht en daar hadden we geld op gezet zodat we door heel Londen konden reizen. Dit is echt een aanrader hoor! We hadden een nacht/ochtend vlucht dus we waren heel moe toen we waren aangekomen in Londen, maar we gingen natuurlijk gelijk de stad in. Omdat het nog zo vroeg was, was onze eerste bezienswaardigheid: Madame Tussaud!

Madame Tussauds Londen

Londen 2018 | reisverslag #3

Hier zie je ons heel romantisch poseren voor King Kong. Waarom we dat deden? Onze allereerste bioscoopfilm samen was Kong: Skull Island. Dus dat vonden we extra leuk natuurlijk. Wij vinden Madame Tussauds altijd erg leuk om naar toe te gaan. Eigenlijk elke reis gaan we naar Madame Tussauds (als er 1 is natuurlijk). Voor de mensen die het niet kennen (wat ik niet me niet kan voorstellen), maar het is een toeristische attractie met allemaal wassenbeelden van verschillende bekende mensen. 

Londen 2018 | reisverslag #3

De beelden van Prins Harry en Megan kunnen niet achterblijven, want toen wij in Madame Tussauds waren, waren Prins Harry en Megan net getrouwd. Het decor achter de beelden gaf aan dat ze net getrouwd waren natuurlijk, maar dit is alweer 3 jaar geleden. Dus waarschijnlijk als je dit leest en je gaat naar Madame Tussauds toe zie je dit niet meer staan. Lijkt me logisch, maar ik wilde het er toch even bij zeggen. Wat ik me nog goed kan herinneren dat we wel lang in de rij stonden, ook al waren we er best op tijd. Volgens mij hebben wij ongeveer 2 uur in de rij gestaan? En was een entree kaartje ongeveer 30 euro. Je betaald in Londen met ponden en niet met euro’s.

Tower Bridge

Londen 2018 | reisverslag #3

Dit moment vergeet ik niet weer. We liepen naar de bekende Tower Bridge toe en Ben was zo onder de indruk van deze prachtige brug. De eerste keer had ik dat ook heel erg hoor, want dit is wel de indrukwekkendste brug die ik ooit heb gezien. Veel kan ik jullie eigenlijk niet over de brug vertellen, maar dit vind ik ook niet nodig. Want alleen al hier naar kijken is prima met zo’n prachtige brug. Hier moet je zeker weten naar toe gaan als je in Londen bent, maar eigenlijk kan je dit niet missen. De brug zie je al op verre afstand, maar van dichtbij is het echt bijzonder om te zien. 

The Shard

Hier zie je de prachtige Shard. Ik weet nog dat Ben en ik discussie hadden of we hier nou in moesten gaan of niet, want dit was echt ontzettend duur. Ik was voor de derde keer in Londen, maar verder nog nooit in de Shard geweest dus ik wilde het heel graag en we zijn alsnog naar binnen gegaan. Wat ik zo bijzonder vind aan de Shard is dat het een wolkenkrabber is in een soort gekke piramide vorm die helemaal van glas is gemaakt. Het gebouw is 310 meter hoog en is het op 44 na hoogste gebouw van Europa.

Hier kan je wel zien hoe blij ik was dat we in de Shard waren. De binnenkant zag er heel mooi uit en ontzettend luxe. Ook deze prachtige bloemenboog waar veel mensen op de foto gingen dus ik natuurlijk ook! Je gaat dan geloof ik naar verdieping 70? Zoiets was het ongeveer, maar in ieder geval heel hoog en je hebt overal prachtig uitzicht over Londen. Doordat het hele gebouw van glas is kan je ook overal naar toe kijken. 

National History Museum

Alleen al om het gebouw wil iedereen hier toch naar binnen? Ik weet nog dat ik in de planning had om hier heen te gaan, maar dat Ben dat niet echt zo zag zitten. Ben heeft niet zoveel met museums. Ik ook niet trouwens, maar ik was hier al geweest en ik wist dat Ben dit heel leuk zou vinden. Toen we voor het gebouw stonden was Ben gelijk om en wilde hij gelijk naar binnen!

National History Museum heeft één van de grootste natuurhistorische collecties in de hele wereld. Je kan er van alles vinden. Van microscopische dia’s tot mammoet skeletten. Als je de hal binnenkomt zie je gelijk een gigantisch Diplodocus skelet. Die zie je hieronder. Je moet er alsnog van houden om hier naar toe te gaan natuurlijk, maar ik zou je het zeker weten aanraden!

Covent Garden

Deze foto omschrijft gelijk de hele sfeer in Covent Garden. Wij vonden de sfeer daar heel aangenaam en het is daar super leuk rondlopen. Je vindt er veel restaurants en cafés. Ook kan je er super leuk winkelen en je vindt er ook de bekendere merken. Covent Garden is zelf bekend geworden door de overdekte markt die daar is. Ooit is het begonnen met groente en fruit, maar je kan er nu veel meer kopen en is het echt uit de hand gelopen naar een toeristische markt. Wij vonden het zelf dan ook leuk om er door heen te lopen. Bezoekje aan Covent Garden zou ik zeker weten meenemen. 

Chinatown

Hier staan wij heel leuk (als zeg ik het zelf) te poseren in Chinatown. Als je door Chinatown loopt ben je voor je gevoel (denk ik) even in China. Zelf zijn wij nog nooit in China geweest dus daar kan ik niet over oordelen. China staat nog wel op ons lijstje, maar goed daar gaan we het nu niet over hebben. Chinatown ligt in de buurt Soho van City of Westminster. Je ziet daar veel Chinese restaurants en winkeltjes. Wij zijn hier even kort doorheen gelopen en dat vonden we wel leuk, maar of ik het zou aanraden? Mwah.. Ik weet het niet zo goed, want wij vonden niet dat er veel te beleven viel. Als je tijd over hebt zou ik er even langs gaan, maar ik zou het niet hoog op je lijstje zetten als je in Londen bent.

 Piccadilly Circus

Helaas kan ik niet echt mooie foto’s vinden van Piccadilly Circus. Nu jullie dit lezen is het al 3 jaar geleden dat wij hier zijn geweest en toen waren wij nog niet zo met foto’s bezig als toen helaas. Maar ik denk dat iedereen het wel kent. Het is bekend van foto’s van de mega grote digitale reclame borden die je al van ver ziet. Piccadilly Circus is één van de bekendste pleinen van Londen en het is daar altijd druk. Ik ben nu 3 keer in Londen geweest en ik heb het daar nooit rustig meegemaakt. Ook zie je daar overal neonverlichting. Het is daar in 1 woord hysterisch! Zeker leuk om naar toe te gaan. Piccadilly Circus is ook een mooi startpunt voor een middagje winkelen, want het ligt dichtbij Regent Street. 

Leicester Square & Trafalgar Square

Leicester Square & Trafalgar Square zijn hele bekende pleinen in Londen en daarom doe ik ze even samen in één. Leicester Square was het enige wat wij wel bijzonder vonden om te zien was dat er in het midden van het plein een standbeeld staat van William Shakespeare die omringd wordt door dolfijnen. Verder was er niet heel veel te beleven eigenlijk, maar goed om dat het een bekend plein is wilden wij er natuurlijk wel even naar toe!

Trafalgar Square is genoemd naar de slag bij Trafalgar van 1805 waarbij Horatio Nelson een Spaanse-Franse vloot van Napoleon versloeg. Wat gelijk opvalt is op het midden van het plein staat een enorme zuil van 50 meter hoog. Daar staat Nelson boven op. Leuk om te zien, maar het deed ons niet zoveel. 

Buckingham Palace

Zie Ben even lief doen dan?! Ik heb voor deze foto gekozen, omdat het echt niet te doen is om Buckingham Palace volledig op de foto te krijgen, want wat is dat toch een groot gebouw! En wat is het toch een prachtig gebouw. Misschien overdrijf ik en is het wel mogelijk om Buckingham Palace volledig op de foto te krijgen, maar wij hebben dat blijkbaar niet gedaan? Wat ik ook al eerder beschreef is deze reis al een hele tijd geleden dus het is best lastig om dan weer herinneringen op te halen en dit goed voor jullie uit te schrijven, maar ik doe mijn best.

Ik weet eigenlijk wel vrij zeker dat iedereen Buckingham Palace wel kent. Buckingham Palace is de plek waar de koningin van Engeland woont. Wat ik een heel leuk detail vindt is dat als de koningin aanwezig is dan wappert de koninklijke vlag op de vlaggenstok en is ze niet aanwezig dan is de Union Jack te zien. Ik kan me nog herinneren dat ze er toen wel was! Buckingham Palace is al meerdere keren verbouwd. Het paleis bevat 775 kamers en 78 badkamers. De kamers zijn verdeeld over een oppervlakte van 77.000 m2. Dat is toch ongelofelijk? En wat ik ook zo ongelofelijk vind is dat het gebouw 1514 deuren bevat en 760 ramen die maar liefst elke 6 weken worden schoongemaakt. 

Westminster Palace & Big Ben

Eigenlijk aan elkaar vast zit de Westminster Palace en de bekende Big Ben. Helaas hebben wij geen foto kunnen maken van de Big Ben, omdat die in de steigers stond. Wisten jullie dat Big Ben geen toren is maar een klok? Ik wist dit dus niet.. Ik dacht echt dat het een toren was. Westminster Palace was eerst het paleis van de koninklijke familie, maar doordat er een groot deel is verwoest door en brand is dat niet meer zo. Het gebouw gebruikt nu als thuisbasis voor het parlement. Misschien heel stom, maar ik kan me niet meer herinneren of we in dit gebouw zijn geweest en of je er überhaupt naar binnen kan? Vergeet niet dat als jullie dit lezen dat onze reis naar Londen al meer dan 3 jaar geleden is..

London Eye

En natuurlijk de London Eye! Die kan natuurlijk niet ontbreken in mijn reis verslag. Het mega grote reuzenrad valt overal wel op in London. Wat ontzettend mooi is om het reuzenrad te bekijken in de avond zoals je hier ziet op de foto. Heel romantisch! Wij zijn er natuurlijk ook in geweest. Ik kan me nog herinneren dat we wel lang in de rij hebben gestaan hiervoor, maar wij vonden dat het wel echt waard. Ben heeft last van hoogtevrees en had daar totaal geen last van. Ben zegt dat als je last heb van hoogtevrees dat je alsnog wel in de London Eye kan, omdat er glas voor zit. Dus iedereen moet dit natuurlijk wel gedaan hebben! Ik heb zelf geen hoogtevrees en ik weet niet ook niet hoe dat is om te hebben dus jullie moeten maar gaan vertrouwen op Ben zijn woord. 

Camden Town

Toen Ben vertelde dat mijn verrassing was dat we naar Londen zouden gaan wist ik 1 ding zeker, WE GAAN NAAR CAMDEN! Ik vind Camden echt geweldig! Er hangt een bepaalde sfeer in Camden Town die ik heel leuk vind, maar af en toe ook wel grimmig hoor. Er lopen wel bepaalde types waarvan ik niet weet of ze te vertrouwen zijn, snappen jullie wat ik bedoel? Maar Camden.. Ik vind het heel lastig om te omschrijven, maar hier moet je gewoon echt naar toe. En dan natuurlijk ook naar de Camden Market, want dat vonden wij een hele belevenis. Alle mensen, alle kraampjes en natuurlijk het streetfood, want daarom kom je daar ook.

Het grappige vind ik dat je in Camden alles maar kan kopen wat je wil, alleen alles is nep. Hier nog een leuk verhaaltje. Ik wilde heel graag een Gucci riem, maar dat mocht niet van Ben, want dat vond Ben natuurlijk weer te duur. Nou Ben had een lief momentje en wilde in Camden wel even een Gucci riem voor mij kopen. Maar iedereen begrijpt dat, dat nep is natuurlijk en dat wilde ik niet. Maar even een voorbeeld dat je daar echt van alles kan kopen. (Leuk feitje, 2 reisjes verder heb ik alsnog een echte Gucci riem gekocht).

Hyde Park

Londen 2018 | reisverslag #3

Hyde Park, is echt 1 van onze favoriete plekken in Londen. Zonder dat ik dit aan Ben heb gevraagd weet ik zeker dat dit Ben zijn favoriete plek in Londen is. Wij vinden Hyde Park geweldig. Het is super groot en je kan er van alles beleven. En ik als grote dierenvriend vind alle dieren in Hyde Park ook echt geweldig! De eekhoorntjes daar stelen daar altijd de show, zo schattig zijn ze. Zoals je hier ook zit op de foto. Je had toen ook bepaalde plekjes waar je voer kon kopen voor de eekhoorntjes, echt zo lief. Wat ook heel mooi is in Hyde Park is het prachtige meer wat daar zit met honderd soorten vogels. Ook heel leuk om daar eens te gaan kijken. In Hyde Park hangt een hele rustgevende sfeer. Mensen zijn overal aan het chillen, eten en zelfs slapen, want dat kan daar gewoon.

Maar wat ons vooral bezig hield in Hyde Park waren de oplichters.. In Hyde Park spelen ze vaak balletje balletje. Dat spel kennen jullie vast wel? Zoals jullie wellicht wel weten is dat enorme oplichting en dat kan je hier lezen en zien. Wij kijken zelf altijd naar Kees van der Spek (zijn we groot fan van) en voordat wij op reis gaan kijken we altijd of Kees daar al is geweest en gaan we zijn afleveringen bekijken. Heel leerzaam en zo weet je wat de oplichtingen allemaal zijn als je op reis bent. Maar hierdoor weten wij dus ook van balletje balletje. Ben en ik kunnen hier serieus wel uren naar kijken om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Maar als je dit dus hebt gelezen en je wist niet dat het oplichting was dan weet je het nu! Dus doe NOOIT mee aan balletje balletje.

Harrods

Londen 2018 | reisverslag #3

De mensen die dit lezen en mij kennen weten vast dat ik helemaal wild wordt van Harrods. Harrods is geweldig! Ben wist niet wat hij zag toen we daar voor het eerst naar binnen gingen. Ik was er zelf al geweest natuurlijk dus ik wist wat ik dar kon verwachten. Harrods is een super-de-luxe warenhuis. Volgens mij is Harrods zelfs het bekendste warenhuis van de hele wereld. Het is zo super groot dat het staat op een heel woonblok. Je kan er alle luxe merken eigenlijk wel vinden. Denk aan: Armani, Gucci, Chanel en Yves Saint Laurent. Ook al ga je er niks kopen, je moet er wel echt even naar binnen gaan, want je gelooft je ogen niet. Alles is daar perfect!

Conclusie

Wat een prachtige citytrip was dit toch! Ook al ben ik nu al 3 keer in Londen geweest. Londen verveelt mij nooit en eigenlijk wil ik hier elk jaar wel heen. Dit gaan we niet doen, want ik weet dat Ben er niet zo over denkt. Ben gaat liever elk jaar naar een andere stad natuurlijk, want wij willen de hele wereld samen ontdekken. Maar toch als we een keer een weekendje over hebben zou ik met liefde weer naar Londen vliegen! En dan weet ik wel zeker dat Ben met mij mee gaat.

Eigenlijk vind je alles wat je zoekt in Londen, maar ik heb hier boven heel veel besproken maar niet alles. Dit omdat ik ook nog een deel ga beschrijven in mijn volgende blog, want dat is meer gericht op Harry Potter dus dat wil ik daarin gaan meenemen. En omdat ik alleen de dingen heb benoemd waar ik met Ben samen ben geweest. Ik vind London Zoo ook prachtig, maar daar ben ik zonder Ben geweest. 

Er is voor mij maar 1 conclusie en dat is dat ik vind dat iedereen eens een paar dagen naar Londen toe moet gaan! Daar kan ik heel kort over zijn.

Ben jij wel eens in Londen geweest?

Liefs, 

Jessica

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *