Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen
Reizen

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

Voor mij is dit een heel bijzondere blog om te gaan schrijven, want Ben heeft 1 van mijn dromen laten uitkomen. Ben heeft me verrast met een citytrip naar Londen. Londen was ik al vaker geweest, maar Ben wist dat dit mijn lievelingsstad was. Alleen daarom gingen we daar niet alleen heen, maar we zijn naar de Harry Potter Warner Bros Studio Tour geweest. Hier vind je alles wat met Harry Potter te maken heeft. Kleding, scènes, atributen en noem maar op! Voor mij als echte Harry Potter fan een must om een keer naar toe te gaan en dat is dus gebeurd! Echt een droom die uit kwam, want wat vond ik het prachtig daar! En daarom kan een blog hierover niet achter blijven! Blijven jullie meelezen met mijn droom die uit kwam? Dan neem ik jullie mee in mijn verhaal over de Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen. (PAS OP: bevat spoilers)

Harry Potter Tour Gaat Beginnen!

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

Ergens in Londen (ik weet dus niet meer waar) konden we opstappen in een touringcar en werden we naar de locatie gebracht. Aan onze koppies kan je denk ik wel zien hoeveel zin we erin hadden! Bij aankomst kom je in een ruimte waar de balies staan etc. en dan zie je alvast super leuke dingen uit de Harry Potter films en toen begon mijn hart al heel snel te kloppen weet ik nog. Ik weet nog dat ik tegen Ben zei: ‘Ongelofelijk dat ik hier ben, want dit is een droom die uitkomt’! Zo zie je gelijk de Ford Anglia hangen van deel 2 waarin Ron en Harry naar school vliegen. En zie je de Toverschool Toernooi Beker van deel 4. Dus toen ging toch echt ons avontuur beginnen. Daarna ga je in de rij staan en zie je gelijk Harry Potter zijn bezemkast waar hij als kind altijd in moest slapen bij zijn oom en tante. 

 

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

De bioscoop

En dan mag je in de zaal gaan plaatsnemen en kom je ineens in een bioscoopzaal te zitten. Ik weet dit nog echt als de dag van gisteren, want dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Geen idee wat ons te wachten stond, maar we gingen braaf zitten. Ineens zie je op het bioscoopscherm Harry, Ron en Hermelien die ons welkom heten en een verhaaltje vertellen. Daar genoten we alleen al van. En toen gebeurde het magische moment waar ik tranen van kreeg in mijn ogen.. Het bioscoopscherm ging omhoog en ineens stonden daar de grote deuren van de Great Hall! Ben en ik wisten echt niet wat we zagen. We liepen het podium op en de deuren van de Great Hall gingen open en wij waren ineens in Hogwarts beland. 

Voor de muggles (dreuzels) die dit lezen en denken waar heeft Jessica het allemaal over? Ik ben echt al mijn hele leven groot fan van Harry Potter dus dat ik dit heb mogen mee maken vind ik echt elke dag nog heel bijzonder. Voor de mensen die niks met Harry Potter hebben kunnen misschien beter stoppen met lezen, want die begrijpen hier niks van. Tenzij je toch interesse hebt wat ik heb mee gemaakt dan ben je zeker welkom om gezellig verder te gaan lezen.

Great Hall

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

Op de uitgelichte foto bovenaan deze blog zie je een foto van mij en Ben. Die foto is dus gemaakt aan het begin van onze tour. Dat zijn de deuren van de Great Hall. Op de foto hierboven zie je even een sfeer impressie hoe zoiets er dan uit ziet. Ze hebben de scènes allemaal nagebouwd hoe je het ook ziet in de films. Ze hebben verschillende delen door elkaar gegooid zodat je veel attributen kan bewonderen. Zo zie je hier een deel van Harry Potter en de Vuurbeker. Fred en George proberen de magische leeftijdsgrens te doorbreken door hun naam in de beker te gooien, maar dit is echter mislukt zoals jullie zien. Zo zie je verschillende personages staan met de juiste kleding! En echt alles klopt, elke detail. Zo prachtig om dit in het echt te bewonderen. De Great Hall is een groot onderdeel in de Harry Potter films dus als je een film hebt gezien dan weet je vast waar ik het over heb!

Ons verdere avontuur

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

Ja dit zien jullie goed. Wij staan de poseren voor een graf. Dit is het graf van Voldermorts vader. Met deze foto wil ik laten zien dat ze echt alles daar hebben staan van de verschillende scènes. Super leuk om te zien hoe het is gebouwd en alle details enz. Ik begrijp dat als je niks met Harry Potter hebt dat je hier niet naar toe zou gaan, maar voor de echter Potterheads is dit echt iets wat je moet hebben gezien in je leven! En zo bleven we maar in de verbazing vallen, zo bijzonder om het allemaal eens in het echt te zien!

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In LondenIk wil niet te veel foto’s gebruiken in deze blog, omdat ik niet te veel wil spoileren natuurlijk. Maar hierboven zie je bijvoorbeeld een scène uit de Deadly Hallows films. Ook deze dingen kan je hier dus zien. Je ziet echt de mensen zitten met de juiste kostuums en hoe ze het in elkaar hebben gezet. Zo leuk om dit dan ook eens in het echt te zien!

Boter Bier

Harry Potter Warner Bros Studio Tour In Londen

Ergens halverwege heb je een plekje om even bij te komen van alle indrukken en kan je iets eten en iets drinken. Voor de Harry Potter kijkers onder ons. Wij hebben dus het bekende drankje geprobeerd, ‘Butter Beer’ of te wel ‘boter bier’. Dit is echt het smerigste wat ik ooit heb gehad. Ben vond het nog wel redelijk te drinken en heeft de mijne ook maar opgedronken. Ik mag toch hopen dat ze dit niet te vaak hoefden te drinken tijdens de opnames, want wat was dit smerig zeg. Maar ik vind het wel heel leuk dat ze dit hadden zodat je echt in de beleving komt van de Harry Potter wereld.

Buiten de studio

Hier liep je dus buiten en daar stond ook echt van alles. De Knight Bus van deel 3. Die Harry Potter naar de Lekke Ketel brengt. En zoals je hier boven op de foto ziet het huis waar Harry Potter is geboren en waar zijn ouders zijn vermoord door Voldermort. Ben staat er gelukkig wel heel lief bij te poseren. Verder kan ik hier niet zoveel over vertellen, maar ik wilde aan jullie laten weten dat je dus ook nog een hele buiten ruimte heb en dat het niet alleen maar binnen is! 

Diagon Alley

Het kan natuurlijk niet ontbreken, maar ergens niet verwacht dat dit er ook helemaal was. Maar wij hebben door Diagon Alley gelopen. De bekende winkelstraat voor de tovernaars voordat ze weer naar school gaan en alle spulletjes daar moeten kopen. Ook weer zo overweldigend dat wij hier hebben gelopen. We konden de winkeltjes niet echt in helaas, maar wel heel leuk om daar zo samen te hebben gelopen. De echte Harry Potter fans snappen wel waarom dit zo super leuk is om te zien.

Hogwarts Castle

En dit was dan de afsluiter.. Op de foto komt het niet zo over als in het echt, maar dit is één van de mooiste dingen die wij ooit in ons leven hebben gezien. Toen wij deze prachtige ruimte in liepen met een Harry Potter liedje op de achtergrond maakte dit het voor ons echt af. Het kasteel waar de leerlingen naar school gaan. Zo perfect gemaakt, zo mooi gebouwd, alle details, voor ons was dit echt onbeschrijfelijk mooi. Dit is niet te uiten. Dat ze dit als laatste hebben gedaan is gewoon echt prachtig. Ik weet ook nog dat we heel lang hier zijn geweest, omdat we ons ogen er niet vanaf wilde houden en liever niet weg wilden uit de Harry Potter wereld. Wat was dit toch super indrukwekkend!

Conclusie

Ik weet niet of het helemaal goed overkomt, maar dit was écht een grote droom die is uitgekomen! Ik ben misschien een beetje voorzichtig in deze blog, maar anders wil ik alle honderden foto’s gaan gebruiken en alles laten zien, maar dat is helaas geen optie. Ook omdat als er nog mensen zijn die er naar toe willen, wil ik niet te veel laten zien. En anders wordt deze blog echt veel te lang!

Maar Ben en ik zouden hier zo nog een keer naar toe gaan als we weer in Londen zijn, want dit was zo indrukwekkend! Je betaald voor een volwassen ticket 47 pond en dat vonden wij niet duur. Wij hadden dan ook nog een busreis erbij in, maar ik kan me niet herinneren hoe we dat geregeld hebben. We konden er volgens mij meer als 3 uur doorheen lopen en dan heb je genoeg tijd! Alleen wij hadden wel meer tijd gewild, maar dat ligt meer aan ons. Wij kunnen al super lang naar 1 kledingstuk kijken, haha. Voor meer informatie kijk dan even op de website van Warner Bros.

______________________________________________________________________________________________________________________

Liefs, Jessica ♥ 

*Deze blogpost bevat geen content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen!

Klik hier om meer artikelen te lezen over reizen.. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *