Hier zie je het logo van Netflix van mijn top 3 favoriete Netflix series
Netflix

Mijn top 3 favoriete Netflix series

Iedereen heeft het tegenwoordig op televisie: Netflix. Het is niet meer weg te denken van de televisie. Iedereen heeft al honderden series gekeken op Netflix. Ik natuurlijk ook! Ik vind het zelf heel fijn om in mijn eentje een serie te volgen op Netflix, maar ik vind het ook heel leuk om samen met Ben een serie te volgen. Het leek mij wel leuk om mijn top 3 favoriete Netflix series te delen die ik allemaal heb gezien. Inmiddels zitten we weer midden in een lockdown. Voor de mensen die thuis zitten en opzoek zijn naar een leuke serie, misschien heb je hier wat tussen staan. Veel leesplezier gewenst!

#1 Spartacus

Spartacus serie Netflix

Spartacus is een serie die is gebaseerd op de historische figuur Spartacus. Hij was een gladiator die tussen 73 en 71 voor Christus één van de grootste opstanden ooit tegen het Romeinse rijk leidde. De serie draait rond het leven van Spartacus voor deze gebeurtenis. Hoe is hij een slaaf geworden? Hoe werd hij de man die een opstand zou leiden? Jammer genoeg zijn hier heel weinig gegevens over bekend. Dat betekent dan ook dat de tv serie naar alle waarschijnlijkheid voornamelijk fictie is. Waar er historische gegevens over bestaan zijn deze gevolgd maar er is zo weinig bekend over het leven van Spartacus dat het gros ingevuld moest worden. Overigens is er ook over het lot van de echte Spartacus weinig bekend: zijn lichaam werd nooit gevonden. Het enige dat is geweten is dat het slavenleger van Spartacus in een veldslag tegen Crassus werd verslagen. 

Zonder twijfel de allerbeste serie die ik ooit heb gezien. Ben heeft deze serie echt al heel vaak gezien. Dit is Ben zijn favoriete serie. Ik inmiddels nu 2x, maar deze serie wil ik elke keer weer opnieuw gaan kijken. Aan het begin was ik heel sceptisch en dacht ik dat het een echte mannen serie was en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Dit lees ik ook overal terug, maar voor vrouwen is dit ook een geweldige serie! Alleen.. je moet wel over veel bloed kunnen. Voor de vrouwen onder ons die twijfelen ga gewoon kijken, want het is genieten om naar al die gespierde mannen te kijken hoor, haha! Deze serie bevat echt alles wat je zoekt in een goede serie. Dit is toch echt nummer 1 van mijn top 3 favoriete Netflix series!

#2 The Vampire Diaries

The Vampire Diaries serie Netflix

Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar beste vriendinnen Bonnie en Caroline, gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena zijn meteen tot elkaar aangetrokken. Elena heeft alleen geen idee dat Stefan een vampier is. In een korte tijd worden er in en rondom hun woonplaats Mystic Falls verschillende mensen dood aangetroffen. Het lijkt erop dat de slachtoffers zijn aangevallen door een wild beest. Stefan vertrouwt het echter niet, de wonden lijken op de tanden van een vampier. Wanneerhij in zijn huis ineens zijn oudere broer Damon na jaren weer voor hem staat, lijkt het duidelijk. De broers lijken elkaar niet te mogen. Stefan heeft het, vooral in het begin, druk met Damons gemanipuleer en moorddadige buien. Hij probeert te voorkomen dat zijn broer de bewoners van Mystic Falls kwaad doet, maar slaagt hier niet altijd in.

Damon gebruikt onder anderen Caroline als ‘bloedbank’, door met haar te flirten, bloed te drinken en daarna haar het bloeddrinken weer te doen vergeten. Na een poosje komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Stefan en Elena krijgen een relatie, maar ondertussen blijven de moorden doorgaan. Er duiken meer vampiers op in de omgeving en ook de legendes over heksen en weerwolven blijken waar te zijn. Later in het eerste seizoen blijkt dat Elena geadopteerd is. Dit veroorzaakt een hoop onrust en vragen. Ze probeert te ontdekken wie haar echte ouders zijn en waarom ze geadopteerd is. Het blijkt dat John Gilbert, waarvan ze dacht dat hij eigenlijk haar om is, haar vader is en Isobel Flemming, die in een vampier is veranderd door Damon, haar moeder.

Wat een geweldige serie is dit! Op dit moment kijk ik voor mezelf voor de tweede keer deze serie opnieuw. Dit is nou echt een vrouwen serie. Ik word zo blij van deze serie, maar ook heel verdrietig. Ik heb meerdere malen gehuild bij deze serie maar me ook ontzettend goed gevoel door deze serie. Voor de vrouwen onder ons die dit nu toevallig lezen en de serie kennen hoor ik denken: Ben je team Stefan of Damon? Ik ben zeker weten team Damon, want wat een knappe man is dat. Echt geen straf hoor om deze serie te kijken. Je moet wel houden van van de genre fantasie. Dit is toch echt nummer 2 van mijn top 3 favoriete Netflix series!

#3 Prison Break

Prison Break serie

Lincoln Burrows zit (onterecht) gevangen voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnen enkele maanden worden geëxecuteerd. Zijn broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen: hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies zitten in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij Maxwell & Schaum, het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren, in code, zodat hij alleen de betekenis van de tatoeages kent en iemand alarm zal slaan. Binnen de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bedrijven en zijn onschuld te bewijzen. 

Prison Break, 1 van mijn aller eerste Netflix series die ik heb gezien. Elke aflevering eindigt eigenlijk met een cliffhanger waardoor je alleen maar wil doorkijken. Ik vond het altijd heel moeilijk om te stoppen met deze serie. Ik heb deze serie in totaal 2x gezien, ook samen met Ben. Ben had de serie ook al eens eerder gezien en was ook gelijk fan. Ik kan deze serie iedereen aanraden enorm spannende serie, maar ook gewoon heel leuk om te kijken. Dit is toch echt nummer 3 van mijn top 3 favoriete Netflix series!

Nog meer series

De series die ik hierboven heb beschreven zijn niet de enige series die ik allemaal heb gekeken. Als ik alles bij langs ga dan ben ik nog heel lang bezig en daar worden jullie waarschijnlijk ook niet heel blij van, haha.  Deze series heb ik ook allemaal nog gezien en vind ik ook echte aanraders: Breaking Bad, Orphan Black, Vikings, 13 Reasons Why, The Sinner, YOU en Pretty Little Liars. Eigenlijk ben ik wel gauw fan een serie. Ik heb niet heel veel eisen dus ik vind gauw alles wel leuk.

Bron: Wikipedia

Welke serie vinden jullie echt een aanrader?

Liefs,

Jessica

 

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *