Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette
Make-up

Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Pixi beauty is zeker geen nieuw merk, maar wel op mijn blog en Instagram. Ik heb er al veel over gehoord en over gelezen, maar zelf heb ik het nog nooit getest. Hier is verandering in gekomen, want ik ga het Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette testen. Dit is een samenwerking met Pixi en de bekende YouTuber Tina Young. Dit merk is opgericht door Petra Strand het opgerichte Britse merk bestaat namelijk al meer dan 20 jaar. Pixi behoort tot de meest bekende cruelty free merken en het merk zet zich ook in voor het produceren van veganistische cosmetica. Ik heb dit palette meegenomen op reis, zodat ik veel kleuren keus had en ik niet meerdere palettes hoefde mee te nemen. Benieuwd hoe mijn eerste ervaring is met Pixi? Blijf dan mee lezen met mijn nieuwe review over de Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette.

Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Dit palette bevat tinten die je van de vroege ochtend tot diep in de nacht in staat stellen om er op je best uit te zien. Met een mix van natuurlijke tot levendige kleuren in texturen van zijdeachtig mat tot glowy metallic. De zeer gepigmenteerde en mengbare tinten maken het super gemakkelijk om elke gewenste look te creëren’. 

Dit palette bevat 25 super zachte oogschaduws en wat je hierboven ook leest variëren de tinten van metallic tot neutraal en hele heldere tinten. De kleuren zijn makkelijk te mengen, blenden en door de opbouwbare formule kan je hele wisselende ooglooks maken. 

Toen ik dit palette kreeg was ik gelijk erg verrast, want deze kleuren lopen inderdaad zo uiteen dat je hier echt van alles mee kan. Zelf houd ik daar enorm van. Palettes met dezelfde tinten is niet zo mijn favoriet, want ik heb liever veel verschillende kleuren zodat je alle kanten ermee op kan. Zo hoef je maar 1 palette mee te nemen als je ergens naar toe gaat en heb je alle kleuren in 1 keer bij je. Ideaal toch? Ik vind dat ze hier goed over na hebben gedacht. Dus op dat gebied ben ik erg positief! Als je Pixi wel al langer kent dan zie je aan de verpakking duidelijk dat het van Pixi is, want Pixi heeft eigenlijk altijd deze vormgeving. De oogschaduws liggen ook mooi in de ‘pan’. 

Swatches

Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Review: Pixi Tina Young Tones and Texture Eyeshadow Palette

Oké foto’s maken van swatches moet ik echt nog even oefenen, want dit doe ik nog niet zo vaak. Dus ik hoop dat als jullie dit lezen er even doorheen kunnen kijken. Het gaat natuurlijk ook om de swatches zelf. Wat mij gelijk opviel bij het swatchen is dat de oogschaduws echt heel zacht zijn. Super fijn aanbrengen is dat. De swatches zelf vind er heel wisselend uit zien. Ik heb elke swatch hetzelfde aangebracht door middel van rustig 1x door de pan te gaan. Er zit groot verschil in de shimmers, maar ook in de matte kleuren. De pigmentatie is erg wisselend. 

De donkere kleuren spreken mij het meeste aan en de blauw tinten ook, want die komen heel mooi tot recht op mijn lichte huid. Wel heb ik geleerd dat je niet altijd van een swatch uit kan gaan. Kan heel anders uitpakken op je ooglid en dit heb ik al meerdere keren gemerkt.

Gebruik en conclusie

Op onze reis heb ik bijna dagelijks dit palette gebruikt. En het palette is me erg goed bevallen en zou ik zeker op een volgende reis weer meenemen. Ook gebruik ik dit palette gewoon thuis hoor, maar dan pak ik deze er wel minder snel bij. Andere palettes die ik heb vind ik dan toch fijner, omdat voor dagelijkse looks vind ik compacte palettes dan weer handiger.  De oogschaduws zijn wel van hele goede kwaliteit en het blenden gaat makkelijk zonder fall-out. De kleuren zijn makkelijk op te bouwen en daardoor kan je juist voor lichtere looks gaan, maar ook voor intensere donkere looks. Wel klopt het bij bepaalde swatches dat ze onduidelijk te zien zijn, maar dat is ook wel zo op het ooglid, maar niet elke kleur heeft dit. Maar doordat de kleuren wel goed op te bouwen zijn kan je toch makkelijk met de kleuren werken! 

Dit palette is te koop voor €28,45.

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een gekregen product

Hier kan je mijn andere make-up reviews lezen.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *