Review: Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette
Make-up

Review: Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette

Een  tijdje geleden heb ik de nieuwste producten ontvangen van Essence. Waaronder dit oogschaduw palette. De kleuren spraken me gelijk aan, maar ik heb al heel lang niks meer gebruikt van het merk. Eigenlijk koop ik bijna nooit meer make-up bij de Kruidvat. Ik ga eigenlijk altijd naar Douglas, maar ik las de laatste tijd wel heel positieve dingen over het merk Essence. Dus ik was hier ontzettend benieuwd naar. Toen ik het pakketje open maakte wilde ik gelijk deze als eerste testen en reviewen. Dus hierbij een review over de Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette.

Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette

Review: Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette

Op de verpakking staat beschreven: ‘Duik in een bloemenzee! Creëer eindeloze looks met deze 12 hoog gepigmenteerde kleuren, variërend van mat tot metallic en ga voor uw subtiele of extraverte kant’. Wat er op de verpakking staat beschreven begrijp ik heel goed, want de tinten die ze hebben gebruik in dit palette zitten heel dicht op elkaar qua kleuren, maar je kan er inderdaad verschillende kanten mee op. Je kan er voor kiezen om het te gebruiken voor een dagelijkse look, maar ook kan je kiezen voor een look die je gaat maken voordat je een avondje op stap gaat. Hier word ik dan ook gelijk heel blij van!

Ergens hadden de kleuren van mij wel iets gevarieerder gemogen, omdat alles wel heel dicht bij elkaar ligt. Maar ergens kan ik Essence wel begrijpen omdat ze de natuurtinten willen behouden in dit palette en ervoor hebben gekozen om het met roze tinten te doen. Dan kunnen ze ook niet veel meer gaan afwijken. Dat is ook wel logisch vind ik.

Review: Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette
Review: Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette

Hierboven kan je wel zien dat er niks mis is met de swatches! Ik heb wel geleerd dat je niet altijd van swatches uit kan gaan, want dan kan het op het ooglid heel anders uitpakken. Toch wilde ik het wel even swatchen voor jullie zodat jullie goed en duidelijk een beeld krijgen van de kleuren. Toen ik bezig ging met de swatches merkte ik gelijk dat dit goed aanvoelde. Ik vind de pigmentatie er erg goed uit zien. 

De shimmers voelen erg zacht aan en zijn makkelijk te blenden. Ondanks dat ze goed blenden blijft de intensiteit ook goed. Ook alle matte kleuren zijn goed intens! Alleen de glitters hebben geen hele intense basiskleur helaas en dat vind ik dan wel jammer. Wat ik dan doe is een shimmer gebruiken en daar dan over een glitter gebruiken en dit dan met je vinger aanbrengen. Of je moet een platte synthetische kwast gebruiken die een beetje nat maken met een fixing spray en dan komen de glitters wel mooi naar voren. 

Mijn conclusie over Essence Out In The Wild Palette

Ik ben verrast, want mijn review over de Essence Out In The Wild Eyeshadow Palette is positief! Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht, maar dat komt eigenlijk wel omdat je niet veel voor dit palette betaald. Je kan de palette kopen van Essence bij Kruidvat. Het palette kost €6,99. Dit vind ik geen gekke prijs, want ik heb palettes in de kast liggen die echt veel duurder zijn, maar toch kan ik iedereen dit palette wel aanraden. 

Liefs,

Jessica

* Deze blogpost bevat een gekregen product

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *