9 days fit challenge
Lifestyle

Review: 9 days Fit Challenge

Een tijdje geleden ben ik op Instagram benaderd of ik mee wilde gaan doen aan de 9 days fit challenge. Na een hele tijd over en weer berichtjes te hebben gestuurd heb ik uiteindelijk ja gezegd. Ze heeft me toch heel nieuwsgierig gemaakt om dit toch eens te gaan proberen. Van te voren was ik wel heel sceptisch hierover, want werkt dit nou echt in 9 dagen tijd? Ook was ik bang dat ik snel zou afvallen, want door mijn snelle stofwisseling kan ik snel afvallen als ik weinig ga eten. Dus ik heb dit voor jullie uitgetest. Benieuwd naar mijn review over de 9 days fitchallenge? Blijf dan lekker mee lezen.

Wat houdt de C9 nou eigenlijk in?

Inhoud 9 days fit challenge

C9 is een kick-start om fitter te worden in 9 dagen. Daarnaast helpt het je hormonen in balans te houden, je darmen te laten functioneren zoals het hoort en je huid te verbeteren.

Fitter: wil je fitter worden of alvast een goede start maken voor een summer body? Na de 9 dagen heb je een plattere buik en voel je je fitter! Je zit hierna beter in je vel. Het is een begin voor een fittere levensstijl!

Darmen: wist je dat wij door alle suikers en E-nummers er een plaklaagje is ontstaan in onze darmen waardoor goede stoffen niet goed worden opgenomen door je lichaam? Na 9 dagen functioneren je darmen weer zoals het hoort.

Hoe ziet het eruit: je bestelt een C9 pakket, deze wordt aan huis geleverd. Je kan dan zelf kiezen op welke dag je start. In het Pakket zit een boekje waar veel informatie staat over de 9 dagen.

Toen ik dit las wist ik het nog niet zo goed. Ik ben daar misschien toch iets te nuchter voor om daar in te geloven. Misschien komt het ook omdat ik samenwoon met een fitnessinstructeur die altijd een mening heeft over voeding. Maar goed, toch bleef ik nieuwsgierig om dit te gaan proberen. Ik was vooral benieuwd naar mijn buik en naar mijn darmen.

Dag 1 (03/03/2021)

‘De eerste twee dagen zijn C9 zijn ontwikkeld om jouw lichaam en geest te ‘resetten’.

Dag 1 9 days fit challenge

Dit was de dag dat ik met de C9 kuur ben gestart. Ik heb gekozen voor deze dag omdat dit mijn vrije dag was. Zodat ik er rustig aan mee kon gaan beginnen. Toen ik wakker werd heb ik me gelijk gewogen en mezelf opgemeten. Als jullie nieuwsgierig zijn moeten jullie nog even verder lezen, want dan laat ik ook zien hoe het is veranderd in 9 dagen qua gewicht etc.

Maar laten we het hebben over dag 1. Het ontbijt bestond uit 2 supplementen met een glas water (minimaal 240 ml water). Daarna 30 minuten wachten en mocht ik 120 ml Aloë Vera Gel Drank drinken. Ook weer met een glas water. En dan ook weer 1 supplement. Dit ging eigenlijk wel, want ik had geen honger gevoel. Als snack mocht ik een zakje waar veel vezels inzitten met weer een glas water en eigenlijk daarna kreeg ik het wel moeilijk en kreeg ik wel last van honger. Veel water gedronken en wat tomaatjes gehad en daarna ging het wel. Ik had een vrije dag, maar wel een drukke dag en moest veel dingen regelen en doen. Daardoor eigenlijk de honger vergeten. 

Shake met shakebeker 9 days fit challenge

Mijn lunch was eigenlijk hetzelfde als mijn ontbijt, alleen ik mocht er een shake bij drinken. In het pakket krijg je ook een zak met poeder waar je dan een shake van kan maken. Daar had ik dan ook eigenlijk niet genoeg aan, maar toch wilde ik blijven doorzetten. Ook nam ik nog een kiwi. Met het avondeten mocht ik eigenlijk ook niet eten, maar in overleg met mijn begeleidster toch wat gegeten. Mijn lichaam is het echt niet gewend om zo weinig te eten. Normaal gesproken doe ik wel 5x per week aan krachttraining en ook nog cardio dus ik eet normaal denk ik wel meer dan een gemiddelde vrouw.

Later op de avond mocht ik nog weer wat van de Aloë Vera Gel Drank, maar daarna kreeg ik toch enorme honger. Niks lukte om de honger te stillen. Ik had zoveel last dat ik er duizelig van werd en een klein beetje zwart voor mijn ogen zag. In overleg toch nog een broodje moeten eten.. Als ik terug kijk naar die dag vond ik het echt ontzettend zwaar en was dit niet voor mij weggelegd en dit was nog maar dag 1..

Dag 2 (04/03/2021)

Ik zag enorm op tegen deze dag, want ik had ook nog eens avonddienst. Qua eten was deze hetzelfde als dag 1. Wel weer contact gehad hoor, maar toch vond ik het wel spannend. Werk in de zorg is best inspannend en dan met weinig eten wist ik niet zo goed of het heel handig was om dit te doen. Ik heb me voorgenomen om het toch te gaan proberen! Ik had wel voor de zekerheid eten meegenomen naar het werk, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik van mijn stokje ga.

Doordat ik me er zo zorgen om ging maken is me het eigenlijk best mee gevallen. Alleen wel gekozen om 2 broodjes te eten op het werk. En niet zonder eten door te gaan, want ik denk dat het dan niet was goed gekomen. En thuis ook nog geluncht. Op mijn werk eigenlijk niet echt klachten gehad. Misschien omdat je dan bezig bent en je honger vergeet? Eenmaal thuis had ik wel weer ontzettend honger en heb ik een broodje gehad. Ik had wel zoiets van: poeh, ik moet nog een hele week..

Dag 3 t/m 9

Als je de titel leest hierboven denk je:’ dag 3 t/m 9?’ Ja dat lees je goed. Eigenlijk vanaf dag 3 was ik eraan gewend. Vanaf dag 3 mag je iets meer eten en dat beviel mij natuurlijk wel. Dag 3 tot en met 9 zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. Heel fijn, want het is veel minder streng dan de eerste 2 dagen. En dat is me goed bevallen! Ik moet wel zeggen dat ik de laatste dagen wel moeite kreeg hoor, want iedere dag maar weer die shake viel me tegen. In het boekje staan recepten hoor hoe je de shake lekkerder kan maken, maar dit heb ik niet gedaan. Te lui om naar de winkel te gaan om dat te halen, maar dat is mijn probleem. 

Voor & na

Ik ga eerlijk met jullie zijn. Hier rechts zie je mijn maten en gewicht voor en na de kuur. Ik weeg mezelf echt nooit. De laatste keer kan ik me niet eens herinneren, want ik vind het totaal niet boeiend wat een weegschaal aangeeft. Het gaat mij erom wat ik in de spiegel zie en of ik daar tevreden mee ben. Een gewicht is voor mij maar een getal. Niet meer en niet minder. Maar als ik alles vergelijk ben ik dus in 9 dagen tijd 1 kilo kwijt geraakt. Dit vind ik niet schokkend, maar eigenlijk normaal. Ik had verwacht veel lichter zou zijn, omdat ik snel afval maar dat is dus niet het geval!

Eigenlijk is alles bijna hetzelfde gebleven. Alleen mijn taille daar ben ik 1,5 cm kwijt geraakt. Zelf zie ik dit niet in de spiegel dus eigenlijk doen mij deze maten niet heel veel. Ik ben niet geschokt, maar ook niet verrast of blij met de resultaten. Dit was voor mij ook niet het doel om hier aan mee te doen. Afvallen is voor mij niet nodig. Gezond leven vind ik dan veel belangrijker. 

Als we dan ook even gaan kijken naar de doelen. Daar heb ik opgeschreven: Elke dag een lichte inspanning doen en fitter voelen na COVID-19 besmet te zijn geweest. Elke dag een lichte inspanning doen is voor mij niet gelukt. Gewoon geen tijd voor gehad en ook niet de behoefte. Als ik een werkweek heb van 40 uur is dan voor mij 5 dagen een lichte inspanning. Daar loop en beweeg ik ontzettend veel dus op zich kijk ik daar positief op terug. Fitter voelen na COVID-19 dat is wel echt gelukt! Zelf vind ik het raar, misschien omdat ik te nuchter ben voor van die kuren? Maar ik heb echt het idee dat het me goed heeft gedaan. Sinds ik de kuur heb gedaan voel ik me minder moe en heb ik meer energie! 

Mijn conclusie over de review van de 9 days Fit Challenge

Ik keek er vreselijk tegen op en ik was heel sceptisch over de C9 kuur, maar het is me achteraf allemaal mee gevallen. Op zich zou ik dit jullie aanraden, omdat ik wel weer even heb gemerkt dat het belangrijk is om er bij stil te staan wat je eet op een dag. Ik besef me goed dat ik niet altijd zomaar een koekje moet pakken en doen alsof dat iets heel normaals is. Terwijl dat niet zo is. Even weer besef gehad over mijn eetgedrag. Ook met drinken. Niet elke dag een glas frisdrank, maar alleen maar water en thee. Dit doe ik eigenlijk altijd al hoor, maar sinds de sportscholen dicht zijn en ik niet sport heb ik altijd wel moeite om altijd maar gezond te eten. Ik hoor jullie denken hoor dat je ook wel een keer ongezond mag, maar dat doe ik ook wel! 

Mijn darmen waren tijdens de kuur erg goed. Eigenlijk geen problemen gehad en dat is voor mij wel echt bijzonder. Alleen nu ik weer ‘normaal’ ga eten en de kuur niet meer volg, begonnen mijn darmproblemen wel gelijk weer en dat is mij wel tegengevallen. Ik had zelf gehoopt dat het voor een langere tijd beter ging, maar dit is helaas niet het geval. Helaas kan ik niet zeggen dat mijn huid er beter op is geworden, maar in ieder geval ook niet slechter. 

En nog even over de begeleiding die ik heb gehad tijdens de kuur. Dat heb ik echt als heel goed ervaren! Ze stonden altijd voor me klaar en ik kon altijd maar een berichtje sturen en ik had snel reactie! Mochten jullie dit lezen: echt top hoe jullie dat doen!

Hier kan je meer informatie krijgen over de C9 kuur.

Liefs,

Jessica

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *