SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub
Lichaamsverzorging

SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub

Als jullie mij al langer volgen dan weten jullie inmiddels wel dat ik een groot SABON fan ben. Het merk is al eens eerder voorbij gekomen op mijn blog en ik deel er ook wel eens wat over op mijn Instagram. SABON heeft mij namelijk nog nooit teleurgesteld. De verpakkingen zijn super chique en de werking echt fantastisch en dan heb ik het nog niet eens over de geur gehad. Ik vind SABON een betaalbaar merk wat ook écht super goed is. En ik ben zo blij, want ik heb 2 nieuwe scrubs opgestuurd gekregen van het prachtige merk en ik kan niet wachten om jullie meer te gaan vertellen over de SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub.

SABON

SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub

‘SABON is ontstaan uit liefde voor texturen en geuren, de kunst van verzorging en pleasure, creatie en luisteren en uit de wil om mensen uren ontspanning en magie te bieden in hun stormachtige dagelijkse leven. De eerste SABON-winkel werd in 1997 geopend op Shenkin Street, in het hart van Tel Aviv. SABON gebruikt alleen ingrediënten van hoge kwaliteit en hartveroverende ontwerpen en besteedt speciale aandacht aan de verpakking van de porducten en aan het leren begrijpen van de diepe betekenis van de term ‘geven’. Vanaf de start was SABON zich buitengewoon bewust van de natuur en heeft daarom natuurlijke ingrediënten gebruikt met als doel bij te dragen aan het behoud van onze leefomgeving’.

Waarom scrubben?

Ik kan me altijd nog goed herinneren dat mijn moeder vroeger altijd een scrub in de badkamer had staan met een gek handschoentje. Onder de douche pakte ik dat handschoentje wel eens, maar vond het altijd maar ruw voelen. Ik begreep nooit wat mijn moeder nou precies met dat handschoentje deed. Lichamelijke verzorging is er met mij met de paplepel ingestampt. Ik weet niet anders, mijn moeder is er namelijk altijd mee bezig en heeft mij hierin in mee genomen. Sinds ik weet waarom mama dat handschoentje daar heeft liggen ben ik ook begonnen met scrubben.

Je lichaam scrubben heeft namelijk veel voordelen, het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing en daardoor voelt je huid steviger, gladder en heel zacht. Als dode huidcellen zich gaan opstapelen op je huid kan je een dikke laag krijgen en door dat te verwijderen krijg je een mooie gloed. Ook zorgt scrubben er voor dat je onzuiverheden op je huid kan vermijden. Bodylotion en andere verzorgingsproducten worden beter opgenomen in je huid. Maar denk ook bijvoorbeeld aan in de zomer, als je lekker in de zon wilt liggen. Hoe mooi is dat dan dat je egaal bruin wordt? Zorg ervoor dat je dan ook goed gaat scrubben. Alleen gebruik dan wel een hoge factor in je zonnebrand, want je kan er sneller door verbranden. En wat ik zelf ook altijd merk is dat ik minder last heb van ingegroeide haartjes, op bijvoorbeeld mijn benen als ik goed scrub. Zelf scrub ik 1 à 2 keer per week. 

Hoe scrub je?

Scrubben kan je op verschillende manieren doen. Je kan het bijvoorbeeld met een handschoentje doen, maar ook gewoon met je handen. Het is belangrijk dat je altijd scrubt op een natte huid. Zodat de impact van de korrel minder heftig op je huid is. Ook moet je altijd cirkelvormige bewegingen maken zonder te veel druk te zetten. En masseer het liefelijk in je lichaam, ik doe het ongeveer 30 seconden per lichaamsdeel. Besteed ook aandacht aan extra ruwe/droge plekjes. Zoals op je ellebogen of op je knieën. En spoel het altijd af met (lauw)warm water. Zelf doe ik het altijd met mijn handen, dit is toch wel beter voor je huid dan met een speciale handschoen. 

En mocht je een scrub hebben die geen olie laagje achter laat is het goed om na het scrubben een vochtinbrengende product aan te brengen. Denk aan een body lotion, mousse en body butter.

SABON Mango Kiwi Bodyscrub

SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub

Deze bodyscrub is geschikt voor de normale tot droge huid. Hij bevat zout uit de Dode Zee en is verrijkt met natuurlijke oliën. De zoutkorrels verwijderen op milde wijze dode huidcellen en helpen uw huid zichzelf te vernieuwen. Na de peeling voelt uw huid weer glad en zijdezacht aan. De geur “Mango Kiwi“ is zoet en fruitig.

Deze leek mij het minst lekker, want het leek me geen lekkere geuren combinatie.. Mango en kiwi? Maar de geur is juist heerlijk! Ik vind de kiwi wel overheersen maar is echt heerlijk. Douche dan lekker met je ramen dicht en je hele badkamer gaat er lekker naar ruiken. Ik heb natuurlijk al vaker bodyscrubs gebruikt van SABON en nooit ben ik teleurgesteld geweest en in deze ook niet!

Wat wel goed is om te weten bij de bodyscrubs van SABON is dat je voor dat je de scrub gebruikt het goed doorroert, want je hebt aan het begin allemaal olie boven op liggen en dat moet je even goed vermengen met de korrels. Het is ook zo fijn, want na het douchen hoef je je dus niet in te smeren met een vochtinbrengend product, omdat er een heerlijk subtiel olie laagje achterblijft. Na het douchen ruik je heerlijk verzorgt en voelt je huid zijdezacht aan. 

SABON Rose Tea Bodyscrub

SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub

Deze lichaamsscrum is geschikt voor de normale tot droge huid. Hij bevat zout uit de Dode Zee en is verrijkt met natuurlijke oliën. De zoutkorrels verwijderen op milde wijze dode huidcellen en helpt uw huid zichzelf vernieuwen. Na de peeling voelt uw huid weer glad en zijdezacht aan. De geur ‘Rozenthee’ is bloedig, heel licht en aangenaam.

De werking van de scrub hoef ik niet nogmaals uit te leggen, want het enige verschil is nu de geur. Deze geur vind ik ook heel fijn! Alleen deze is veel subtieler dan de bovenste en heel bloemig. Moet je van houden, maar ik houd er wel ontzettend van. 

Dit was hem dan mijn review over SABON Mango Kiwi Body Scrub & Rose Tea Body Scrub. De scrubs van SABON vind ik dus echt geweldig! Deze scrubs hebben alles wat ik zoek in een scrub Ze zijn misschien een beetje prijzig, maar je krijgt dan echt waard voor je geld. Zelf vind ik het ontzettend meevallen, want ik heb duurdere scrubs gehad en die zijn net zo goed als deze! Heerlijk als je bijvoorbeeld op zondagavond een heerlijke me-time inpland en je dan afsluit met deze scrub! Genieten geblazen! 

Prijs & Verkrijgbaarheid

De scrubs van SABON kan je bestellen voor €29 op de website van SABON zelf.

Mango & Kiwi Body scrub – 320 gram – €29,00

Rose Tea Body Scrub 320 gram – €29,00

______________________________________________________________________________________________________________________

Liefs, Jessica ♥ 

*Deze blogpost bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen.

Meer blogs lezen over lichaamsverzorging? Klik hier.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *