Review: Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash
Lichaamsverzorging

Review: Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash

Ik vind het een goed initiatief hoor, minder plastic in de wereld. Alleen.. Ik moet er nog ontzettend aan wennen dat merken hierop inspelen. Begrijp me niet verkeerd hoor, want het is juist goed! Alleen qua producten en substantie moet ik eraan wennen. Als ik heel eerlijk ben koop ik het zelf eigenlijk niet of nog niet. Ik zit in een hele luxe positie dat ik veel producten opgestuurd krijg en ik het daarom allemaal kan testen. Ik zie het overal voorbij komen dat mensen verschillende bars gebruiken voor onder de douche of zelf voor je skincare. Maar ik heb een pakketje opgestuurd gekregen met verschillende producten van het merk Ethique. Ik ben als eerste begonnen om de bodywash te testen dit omdat ik geen showergel meer in de badkamer had staan dus ik voor deze ben gegaan. Benieuwd hoe mij dit is bevallen? Lees dan mee met mijn nieuwe review over de Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash.

Ethique Sweet Orange & Vanilla BodywashReview: Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash

Dit is niet mijn eerste bar die ik test onder de douche trouwens. Ik heb het al eens eerder gebruikt hoor! En die gebruik ik nog, maar moet ik ook nog aan wennen. Ik heb vaak dat de bar dan uit mijn handen glijd tijdens het douchen, wat heel irritant is. Alleen dat heb ik dat bij deze nog niet zo vaak gehad, maar dat komt denk ik omdat deze maar 120 gram is. Die andere die ik gebruik is veel zwaarder en daardoor onhandiger in gebruik. Dat is bij deze niet zo! Door het formaat ligt deze makkelijk in de hand.

Maar de verpakkingen van Ethique vind ik er wel heel leuk uit zien. Toen ik het pakketje openmaakte werd ik wel enthousiast van de vrolijke kleurtjes en ik werd blij van de geur die uit de doos kwam. Dat doet Ethique wel heel goed! Aan het begin dacht ik wel even dat ik een pakketje aan het openmaken was van Dove, want ik vind de logo’s ergens wel op elkaar lijken. Nu ik naar de foto hierboven kijk vind ik het ook weer erg op elkaar lijken. Ben ik nou de enige die dit gelijk opvalt? 

Geur en schuim

De geur is dus zoete sinaasappel met vanille in combinatie met kokos en olijfolie die zorgen voor een heerlijke romige bodywash met een zoete citrus geur. De omschrijving klopt, maar ik vind de geur helaas niet zo lekker. Toen ik voor het eerst onder de douche stapte met de bar moest ik gelijk aan mijn werk denken. Ik vind de geur namelijk echt iets voor oudere vrouwen. Kan misschien aan mij liggen, maar ik vind de geur niet heel lekker. Inmiddels is de bar al ruim over de helft geslonken en ben ik wel aan de geur gewend hoor. Ik moet onder de douche niet steeds aan mijn werk denken hoor, haha!

De bodywash bar zijn palmolievrij, drogen niet uit en maken veel bruisend schuim. De bodywash bars bestaan echt uit zeep, dus echt het beste voor het lichaam. En of! Het schuimt inderdaad heel erg. Dat had ik niet verwacht aan het begin. En dat is toch wel heel fijn aan deze bars. 

#Giveupthebottle

Review: Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash

#Giveupthebottle, deze hashtag zegt natuurlijk al genoeg. Ethique wil de wereld helpen om de wereld te bevrijden van plastic flessen. Alles wat ze maken is solid en geconcentreerd; in bars en geen flessen van shampoo tot bodylotion en alles daar tussen in. Ze gebruiken alleen natuurlijke en duurzame ingrediënten; geen palm, geen petrochemicaliën en niets schadelijks. Een heel mooi initiatief dat ik natuurlijk wel even moet benoemen in deze blog. Hierboven op de foto zie je het ook nog even staan en daar staan ook de ingrediënten bij. 

Gebruik

Wat ik zelf doe is de bar goed nat maken onder de douche en het al lekker laten opschuimen in mijn handen. Daarna breng ik de bar direct aan op mijn huid en haal de bar over mijn hele lichaam. Als ik dat heb gedaan leg ik de bar weg in de bijbehorende container die ik erbij heb gekregen en smeer ik met mijn handen die al onder het schuim zitten en dan zit mijn lichaam helemaal onder het schuim. En daarna spoel ik het af en voelt mijn lichaam lekker zacht aan. Wat ik nog helemaal niet heb benoemd, maar wat je wel kan zien op de uitgelichte foto is dat Ethique dus ook bakjes verkoopt waar je de bars in op kan bergen. Dit is heel fijn, want die gebruik ik dus ook en staat dan veilig bij ons in het rekje onder in de badkamer. Inmiddels kan ik zeggen dat ik gewend ben aan de bar om het te gebruiken onder de douche. De bar kan je erg lang mee doen en dat is natuurlijk heel fijn!

Beoordeling

Wat ik wel een nadeel vind is dat mijn huid na het afdrogen wel droog aanvoelt en dat ik schilfertjes heb op mijn onderbenen en dat heb ik vrijwel nooit meer. Dus na het gebruik smeer ik me daarna wel goed in met een bodylotion of butter. Het liefst gebruik ik een butter na het gebruik van de bar, want dat is mijn huid wel nodig. Ik zou dit product niet aanraden voor mensen die al een hele droge huid van zichzelf hebben, want uitdrogen doet deze bar helaas wel. 

Je kan de producten van Ethique bestellen op de website van Holland&Barrett. Dit product kost €5,99. Wat een hele schappelijke prijs is voor deze bar, want ik vind dat je er echt heel lang mee doet. Ik gebruik de bar al bijna 1,5 maand denk ik? En ik kan er echt nog heel lang mee doen. Dus ja, ik ben wel positief. Alleen niet laaiend enthousiast helaas, omdat het mijn huid wel uitdroogt. 

Hebben jullie al eens producten gebruikt van Ethique?

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een gekregen product.

Hier kan je meer lichaamsverzorging gerelateerde blogs lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *