Hardlopen

Wat zijn mijn hardloop essentials?

Zoals jullie wellicht weten ben ik enorm fan van hardlopen. Ik doe dit ontzettend graag. Hier kan je lezen wat ik er precies zo fijn aan vindt. Waar ik door de jaren heen ben achter gekomen is dat bepaalde spullen voor mij niet te missen zijn bij het hardlopen. De spullen die ik hieronder beschrijf zijn echt mijn hardloop essentials. Voor mensen die graag willen beginnen met hardlopen of mensen die nog op zoek zijn naar nieuwe essentials die mij goed bevallen voor het hardlopen kunnen dit gaan mee lezen. 

Hardloopschoenen

jessicakok.nl haar hardloopschoenen, mijn hardloop essential

Toen ik begon met hardlopen pakte ik gewoon oude sneakers die ik nog had liggen. Aan het begin had ik geen klachten, maar later kreeg ik enorme steken bij mijn scheenbeen. Dit is een bekende hardloopblessure. Daarna ben ik overgestapt op ‘echte’ hardloopschoenen. Deze schoenen heb ik laten aanmeten. Ik loop momenteel hard op de Asics Gel-Pulse 7. Deze schoenen zijn perfect voor mij. Mensen denken al gauw dat ze wel gewoon kunnen gaan beginnen met hardlopen op oude schoenen of hardloopschoenen die ze online hebben besteld via internet. Dit raad ik echt niemand aan! Je kan het beste de hardloopschoen laten aanmeten. Over het algemeen denk ik dat mensen die beginnen met hardlopen dat erg duur vinden om ze te laten aanmeten en dat is ook zo, maar daar heb je dan wel weer een hele tijd plezier van en als het goed is loop je dan blessure vrij! Nog een tip voor de vrouwen onder ons: kijk niet naar hoe de hardloopschoen eruit ziet. Het gaat er echt om hoe de schoen om jouw voet functioneert en niet om de uiterlijk van de schoen. 

Hardloopkleding

jessicakok.nl haar hardloop essentials, kleding

Tegenwoordig kan je dit bijna overal kopen. Ik kwam er laatst zelfs achter dat de Kruidvat en de Action zelfs hardloopkleding verkopen. Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd. Mijn favoriete merk voor hardloopkleding is van Nike! Eigenlijk alle kleding wat ik draag tijdens het hardlopen is van dit merk (op mijn schoenen na dan). Het wisselt per seizoen wat ik dan precies draag. Over het algemeen draag ik altijd een strakke legging wat goed aansluit en niet afzakt! Heel belangrijk, want het is heel vervelend dat je legging afzakt tijdens het hardlopen. In de zomer draag ik vaak een kort broekje. Ik heb zelf een kort strak broekje, maar die bevalt me totaal niet. Dit kruipt tijdens het hardlopen op plekken wat niet heel prettig is.. Ik wil voor de zomer nog even opzoek naar een wijd kort hardloopbroekje, iemand tips toevallig? Daar draag ik dan een hemdje boven. In de winter werk ik vaak met lagen, want dan kan het aan het begin heel koud zijn! Vaak draag ik dan een longsleeve shirt en daarboven vaak mijn jack die geen wind doorlaat. Ideaal!  

Handschoenen

jessicakok.nl haar hardloop handschoenen

Ik weet nog heel goed dat ik een aantal jaren geleden mee deed aan de Klap tot Klaploop in Musselkanaal. Dit is een hardloopwedstrijd van Musselkanaal naar Stadskanaal. Tijdens het hardlopen word ik al gauw wel warm, maar mijn handen werden maar niet warm. Niks hielp wat ik ook maar deed. Dit heb ik echt als heel vervelend ervaren en na de wedstrijd werden mijn handen ook heel moeilijk warm. Toen heb ik reviews opgezocht over hardloop handschoenen. Ik heb hardloop handschoenen van Nike. Ik heb ze gekregen van Ben, heel lief! Maar sinds ik die handschoenen heb kan ik echt niet meer zonder. In de herfst en winter doe ik ze altijd aan als ik begin met mijn hardloopronde. Mochten mijn handen dan wel erg warm worden dan doe ik ze uit en doe ik ze in de zak van mijn vest. Ideaal aan mijn handschoenen is dat je ze ook kan gebruiken op touchscreen. 

Haarbandje

jessicakok.nl draagt hier haar haarbandje voor het hardlopen

Klinkt misschien heel gek, maar waar ik echt niet zonder kan hardlopen is een haarbandje. Dat is echt mijn ding. Eigenlijk ga ik niet te deur uit zonder mijn haarbandje. Vrouwen herkennen mij vast wel hierin, want ik heb altijd last van ‘baby haar’. Van die kleine dunne mini haartjes die dan niet goed bij mijn staart in kunnen en ontzettend gaan kriebelen tijdens het hardlopen. Ik heb zelf 2 haarbandjes die al 100 jaar oud zijn, maar nog goed zijn. Die heb ik toen gekocht bij de Kruidvat. Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een brede warme haarband die ik in kan doen in de herfst en winter. Dit dan meer om mijn oren warm te houden tijdens het hardlopen. Het haarbandje waar ik het net over had is een dun bandje die alleen mijn wilde haartjes op de plek houdt. 

Sporthorloge met app

jessicakok.nl haar fitbit

Toen ik begon met hardlopen gebruikte ik nog geen sporthorloge, want ik vond het eigenlijk niet nodig. Maar toen het steeds meer een hype werd heb ik mezelf ook getrakteerd op een sporthorloge. Ik ben begonnen met het TomTom sporthorloge. Ik weet helaas niet meer welke type het was, maar ik vond het een ding van niks. Tijdens het hardlopen pakte die steeds mijn hartslag niet.. Terwijl ik dat wel heel fijn vindt. Toen kwam de FitBit Charge 2 uit. Deze heb ik toen besteld en die gebruik ik nog. Hier ben ik ontzettend blij mee. Er zit ook een app bij die alles bij houdt. Tijdens het lopen kan ik precies zien hoeveel stappen ik heb gezet, hoeveel kilometer ik heb gelopen, wat mijn hartslag op het moment is en wat mijn tempo  is. De sporthorloge heeft nog meer functies, maar gebruik het horloge alleen met hardlopen. Zo kan ik mijn progressie heel mooi in de gaten houden. Eigenlijk kan ik me het niet meer voorstellen om zonder horloge te gaan hardlopen. Helaas zit er wel een barst in mijn scherm wat je waarschijnlijk op de foto hierboven wel kan zien. 

Oordopjes en Ipod Shuffle

jessicakok.nl haar Ipod Shuffle met oordopjes voor hardlopen

Oordopjes en mijn Ipod Shuffle. Dit zijn mijn allerbeste vrienden tijdens het hardlopen. Heerlijk vind ik het om met muziek in mijn oren te gaan hardlopen. Ik gebruik zelf een Ipod Shuffle die echt al heel oud is en ooit eens van mijn moeder heb gekregen. Ik klik hem altijd vast aan mijn sportbeha. Ideaal, dat dingetje weegt helemaal niks. Batterij gaat ook enorm lang mee. Zelf loop ik momenteel met een trainingsschema van Evy. Evy vertelt precies wat je moet doen en heeft daar ook aangepaste muziek bij. Hier geniet ik enorm van en kan ik iedereen aanraden. Alleen zet het muziek niet te hard zodat je wel wat van de omgeving mee krijgt. Als je op een weg loopt waar ook auto’s rijden is het heel gevaarlijk als je helemaal niks om je heen hoort. En wat ik ook heb ontdekt is dat je ‘in ear’ oordopjes moet gebruiken. Ik heb hier voor ook andere geprobeerd, maar die vielen tijdens het lopen steeds uit mijn oren. Heel irritant. Ik gebruik nu de oordopjes van Apple. 

 

Waar kan jij echt niet zonder tijdens het hardlopen?

Liefs,

Jessica

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *