Review Silk'n Autotwist Automatic Hair Curler
Haar tools

Review: Silk’n Autotwist Automatic Hair Curler

Mijn haar krullen, dat doe ik dus echt nooit. Waarom? Ik besteed liever meer werk aan mijn make-up dan aan mijn haar. Ik vind zelf dat mijn haar altijd wel al snel goed zit, maar mijn make-up dus niet. In samenwerking met Silk’n heb ik een krultang ontvangen om te gaan testen en dat heb ik dus gedaan. Ik ben echt geen ster in het krullen van mijn haar. Ik ben er gewoon niet goed in en ik gun me er het tijd ook echt niet voor. Maar deze krultang beloofd dat je in een oogwenk de perfecte krullen of golven maakt en dat maakte mij erg nieuwsgierig. Dus hierbij mijn nieuwe review over de Silk’n Autotwist Automatic Hair Curler. Blijven jullie gezellig mee lezen?

Silk’n Autotwist Automatic Hair Curler

Review Silk'n Autotwist Automatic Hair Curler

Haren krullen kan een flinke uitdaging zijn, tenminste voor mij wel. Silk’n heeft een AutoTwist krultang ontwikkeld: een automatische krultang waarmee je in handomdraai prachtige krullen kunt creëren. Er zit een 3D Smart Curling-technologie in waardoor de haarlokken automatisch rond de keramische staaf gaan met toermalijncoating zodat je haar niet gaat pluizen of beschadigen. Dit systeem zorgt er zelfs voor dat er vocht wordt toegevoegd. Het mooie is wel dat het zorgt voor een langdurig resultaat voor alle haartypes. Geloof me, dat ben ik nodig. Ik heb dun en sluik haar van mezelf, dus als er 1 krul in zit binnen 10 minuten is die eruit als ik niet goed mijn haar heb geprept van te voren. 

De krultang is voorzien van gebruiksvriendelijke functies. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit 4 verschillende temperatuurinstellingen van 150 tot 210 graden. Zodat ongeacht welk haartype je hebt je altijd een goede temperatuur hebt. De krultang bereikt in 90 seconden een temperatuur van 150 graden en in 4 tot 5 minuten de 210 graden. Ook kan je kiezen welke kant je je krullen wilt krullen. Naar links of naar rechts. Zo kan je iedere keer voor een andere look kiezen, omdat dit een hele andere charme geeft aan je haar. Als je je haar krult en op het moment dat de timer afgaat weet je dat je los kan laten en is de krul perfect!

Veiligheid voorop

Hier doe ik een speciaal kopje voor, omdat ik dit heel mooi vindt aan deze krultang, want inderdaad: veiligheid staat voorop bij deze krultang. Je kan de krultang erop vertrouwen dat je haar niet gaat klikken of verbranden. Door het open ontwerp heb je altijd controle tijdens het krullen van je haar. De hele gladde staaf met de toermalijncoating garandeert daarnaast dat je haar soepel om de staaf draait. En heel belangrijk: je haar kan niet verbranden door de timer! Doordat de krultang een dubbelwandige behuizing heeft zorgt de krulkamer voor de perfect temperatuur. De buitenkant van de krultang blijft altijd koel, dus zo verband je je handen er nooit aan! De krultang wordt na 30 minuten automatisch uitgeschakeld om veiligheid van het apparaat te waarborgen.

Gebruik

Review Silk'n Autotwist Automatic Hair Curler
Hier zie je nog even de binnenkant van de staaf. Hier leg je je haar in.

En natuurlijk heb ik mijn haar gekruld en heb ik deze krultang getest. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat ik geen held ben met het krullen van mijn haar, dus ik heb er echt heel lang werk van gehad. De krultang beloofd om dit snel te doen en daar geloof ik in, want toen ik langer bezig was werd het inderdaad makkelijker! Maar aan het begin, pff.. Wat een werk voor mij zeg. Maar dit is dus gewoon persoonlijk.

Ik heb mijn haren goed geborsteld en en flink geprept met mousse en volumepoeder. Daarna mijn haar verdeeld en de allereerste keer dat ik mijn haar erin legde vond ik super spannend, omdat het je haar automatisch om die staaf draait. Dus ik was heel bang dat het vast kwam te zitten en dat is dus ook een paar keer gebeurd. Toch geeft Silk’n aan dat dit eigenlijk niet kan gebeuren, dus of het nou aan mij heeft gelegen ik heb geen idee. Dit was wel vooral aan het begin dat ik mijn haar ging krullen. Later kreeg ik het gewoon echt wel beter door!

Review Silk'n Autotwist Automatic Hair Curler

Mijn beoordeling

De krullen die je hier ziet heb ik gekruld met 210 graden en ik heb de krullen allemaal naar rechts gekruld en zelf vind ik het effect dan soort van ‘classy/chique’. De krullen hebben voor mijn doen ook lang goed gezeten. Ik ben ermee gaan slapen en de volgende dag waren ze eigenlijk wel verdwenen, maar dat ligt dan denk ik wel aan mijn haartype, maar de dag dat ik ze erin heb gezet hebben ze de hele dag mooi gezeten. Alleen zoals je kan zien op de foto ben ik gewoon geen ster in het maken van krullen. Ook ben ik plukken vergeten, dat valt helaas wel te zien. Ik schaam me haast een beetje om deze foto te delen, maar dit is wel de realiteit hoe ik mijn haar krul. 

Dus, of ik deze krultang zou aanraden? Ja! Ik blijf hem zeker gebruiken als ik mezelf de tijd er voor gun en ik zou het ook leuk vinden dat ik het meer onder controle krijg. Dan wordt haar krullen ook niet meer zo’n groot ding voor als ik een keer wat leuks heb en ik wat met mijn haar wil gaan doen. Je kan de krultang hier bestellen voor €90. €90 is veel geld voor een krultang, want ik heb ze goedkoper gezien maar gezien de veiligheidsvoorschriften en het makkelijke gebruik zal ik het er zelf voor over hebben. 

Krullen jullie vaak je haar?

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een samenwerking.

Dit kan je misschien ook nog interessant vinden https://jessicakok.nl/category/haarverzorging/.

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *