Review: Dr. Hauschka Reinigingsmelk
Gezichtsverzorging

Review: Dr. Hauschka Reinigingsmelk

Toen ik de vraag kreeg of ik een pakketje wilde ontvangen van Dr. Hauschka zei ik natuurlijk geen nee. Ik heb de producten ruim een maand getest voordat ik begon met het schrijven van deze review. Dit raadde Dr. Hauschka zelf ook aan, omdat je huidcellen er ongeveer 28 dagen over doen om in balans te komen. Ik heb veel verhalen gehoord over Dr. Hauschka en natuurlijk kende ik het merk al, maar ik had er zelf nog nooit wat van gebruikt. Dus ik werd wel extra nieuwsgierig naar deze producten. Ze hebben ook gevraagd naar mijn huidtype zodat ik gelijk de juiste producten voor mijn huid zou binnenkrijgen. Ik heb dan ook verschillende producten getest, maar ik begin bij de reinigingsmelk. Ik doe bewust niet alles in 1 blog, want dan wordt het allemaal erg lang. Dus vandaar dat jullie aparte blogs kunnen verwachten over de producten van Dr. Hauschka. Blijven jullie mee lezen met mijn nieuwe review over de Dr. Hauschka reinigingsmelk?

Dr. Hauschka Reinigingsmelk

Review: Dr. Hauschka Reinigingsmelk

Als je op zoek bent naar een merk wat goed is voor jouw huid, maar ook goed voor de natuur dan ben je bij Dr. Hauschka aan het goede adres. Dr. Hauschka heeft namelijk in mijn ogen dan ook veel pluspunten, zoals: bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Bevat geen minerale oliën, parabenen en siliconen. De producten zijn dermatologisch getest. De grondstoffen zijn zoveel mogelijk afkomstig van gecontroleerde biologische teelt en het bevat geen parfum!

‘Reinigingsmelk is een basisverzorgingsproduct en is zowel ’s morgens als ’s avonds aan te raden voor de zachte reiniging van je gezicht. Maar dat is nog niet alles: de reinigingsmelk is ook geschikt om make-up te verwijderen. Mannen vinden het fijn dat de reinigingsmelk ook als scheergel kan worden gebruikt.’

Mijn ervaringen met melk producten zijn niet heel positief, want vaak droogt mijn huid er van uit en vind ik het niet prettig werken. Maar omdat Dr. Hauschka dit voor mij had uitgezocht doordat ik mijn huidtype had doorgegeven moest ik het wel een kans geven. Ik geef alvast een kleine spoiler, ik heb het product helemaal opgemaakt! Maar wat voor mij wel al gelijk een groot pluspunt was, is dat de reinigingsmelk met een pompflacon is. Iets waar ik heel enthousiast van word, omdat dit ontzettend hygiënisch werkt en je daardoor geen bacteriën erbij krijgt.

Dr. Hauschka Reinigingsmelk in gebruik Review: Dr. Hauschka Reinigingsmelk

Je hebt maar weinig nodig om je hele gezicht te reinigen. De reinigingsmelk voelt heerlijk zacht aan op je gezicht en het voelt erg luxe aan. Na gebruik voelt je huid ook heerlijk zacht. De melk is zo mild dat het je huid op geen enkele manier irriteert. De reinigingsmelk bereid je huid voor op de dagelijkse basisverzorging van de huid. Je brengt de melk aan op een vochtige huid en dan masseer je het in je huid. Daarna kun je de melk van het gezicht verwijderen met een vochtig wattenschijfje, doek of afspoelen met water. 

Vroeger toen ik begon met het reinigen van mijn gezicht ben ik ook begonnen met een reinigingsmelk, maar ik vond het helemaal niks. Niet fijn in gebruik en voor mijn gevoel deed het ook niks voor mijn huid. Dus eerlijk gezegd begon ik met grote twijfels aan het product en in de eerste week vond ik het product ook maar niks, want voor mijn gevoel deed het niet zoveel.. Maar een product 1 week testen vind ik niet genoeg en heb ik langer doorgezet. En nu? Helaas is de reinigingsmelk al helemaal op! Na 2 weken werd ik echt verliefd op het product, geweldig! Wat ik na 2 weken begon te merken is dat mijn huid kalmer werd! Maar na ongeveer een maand was mijn huid helemaal gewend. En ik baal elke dag nog dat het product op is.. Momenteel heb ik nog veel reinigingsproducten liggen, maar als alles op is koop ik deze zeker weten op nieuw!

De reinigingsmelk is te koop voor €25,95 en dan heb je een flacon van 145 ml. Twijfels? Je kan ook een verpakking van 10 ml kopen voor €3,00.

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een gekregen product

Hier kan je mijn andere gezichtsverzorging reviews lezen.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *