Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant
Gezichtsverzorging

Paula’s Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Ik ben al een aantal jaren fan van het merk Paula’s Choice. Ik kwam in aanraking met dit merk door Beautygloss. Zij had hier een samenwerking mee en ze was erg positief over het merk. Grappig feitje, want mijn eerste blog ging over een product van Paula’s Choice. Het merk vind ik zelf ook goed te betalen dus ik was erg benieuwd en heb meerdere producten van dit merk geprobeerd en dat is me echt goed bevallen! Ook werkt mijn schoonheidsspecialiste met dit merk en mijn huid reageert er altijd erg goed op. Maar nu is er wel een droom uitgekomen, want ik heb nu zelf iets opgestuurd gekregen van Paula’s Choice. Het gaat om de 2% BHA Liquid Exfoliant. Ik ben heel laat begonnen met het gebruiken van exfoliant, want ik had er nog nooit van gehoord en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest. Mijn schoonheidsspecialiste zei dat ik er toch maar mee moest beginnen. Inmiddels heb ik al heel veel flesjes opgemaakt dus jullie kunnen denk ik wel al raden wat ik van dit product vind. Blijven jullie mee lezen? Jullie komen dan meer te weten over 1 van mijn favoriete producten.

Wat is eigenlijk een exfoliant eigenlijk?

Een exfoliant verwijdert dode huidcellen op een milde manier en geeft de huid zo weer een frisse en egale uitstraling. Anders dan bij een scrub, want een scrub en exfoliant kan je niet met elkaar vergelijken. Bij een scrub gebruik je korreltjes die het bovenste laagje van je huid afschuurt, een exfoliant werkt anders. Door het gebruiken van een scrub kan je de onderliggende huidlaag beschadigen en daardoor kan je de natuurlijke barrière verstoren. De zuren in exfoliant zorgen er namelijk voor dat de bovenste huidcellen gemakkelijker loslaten. Exfoliant wordt vaak aangeraden bij vrouwen vanaf 30 jaar, want je huid krijgt dan meer moeite met dit proces.

Een goede exfoliant doet meer dan je huid alleen een fris gevoel geven. Behalve dus het oplossen en verwijderen van opgehoopte dode huidcellen, hydrateren ze de huid en behouden ze de stevigheid ervan. Dat gebeurt door de werking van de specifieke hydroxyzuren. Voor alle exfoliërende producten geldt wel allemaal hetzelfde: gebruik ze met beleid. Zuren kunnen in het begin wat irritaties geven op de huid en daarom moet je het langzaam opbouwen.

Paula’s Choie 2% BHA Liquid Exfoliant

 

Paula's Choice 2% BHA Liquid Exfoliant

Ik denk dat dit het populairste product is van Paula’s Choice. Ook wel logisch, want ik ben nog steeds geen betere exfoliant tegen gekomen dan deze! Via social media kom je er dan ook veel over tegen. En weetje? Ik heb er eigenlijk nog nooit iets negatiefs over gelezen dus dat zegt ook wel iets. 

Dit is de krachtigste BHA-exfoliant van Paula’s Choice en is vooral effectief voor de vette en gecombinerde huid met puistjes en mee-eters. Deze exfoliant zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen tot in de porie. De BHA wat in deze exfoliant zit toegevoegd werkt ontstekingsremmend en helpt tegen puistjes en roodheid. Een exfoliant breng je aan tussen het reinigen en verzorgen. Dat betekent dat je je huid eerst goed reinigt en dan gebruik je natuurlijk een toner en dan pas daarna gebruik je de exfoliant. Deze exfoliant kan je aanbrengen met een wattenschijfje en dat laat je eventjes intrekken en daarna kan je gewoon je serum en je crème aanbrengen. Paula’s Choice raadt aan om de exfoliant 2x te gebruiken. In de ochtend en in de avond. Zelf doe ik dit niet en gebruik ik het alleen in de avond, want dat is voor mij voldoende. 

Hoe is de exfoliant mij bevallen?

Ik verklapte het al in mijn allereerste alinea, want ik heb er denk ik wel al 10 opgemaakt. Ik wil nooit meer anders gebruiken. Mijn ervaring blijft dan ook ontzettend positief! Ik gebruik het dus alleen in de avond na mijn toner. Als ik de exfoliant heb aangebracht laat ik het eventjes intrekken en dan gebruik ik mijn nachtserum en mijn nachtcrème. Aan het begin moest mijn huid hier wel aan wennen en prikte het af en toe een beetje, maar dit ging al snel over. Het fijne is ook aan deze exfoliant dat hij geen vervelend laagje achterlaat. Is totaal niet plakkerig.

Wat merkte ik aan mijn gezicht naar langdurig gebruik?

Rond mijn menstruatie had ik altijd last van oneffenheden en puistjes, maar sinds ik de exfoliant gebruik niet meer. Sinds we altijd mondkapjes op moeten op mijn werk,  worden de oneffenheden bij mensen vaak alleen maar erger, maar door de exfoliant heb ik hier ook geen last meer van. Dit merkte ik wel pas na ongeveer 5 weken gebruik. Dus als je besluit om dit product te kopen dan moet je wel geduld hebben. De oppervlakkige oneffenheden en mee-eters verdwijnen wel al sneller, maar onderhuidse puistjes bijvoorbeeld doen er wel wat langer over. Mijn huid blijft er mooi rustig van en ik wil absoluut deze exfoliant niet meer missen in mijn routine. Deze exfoliant is te koop op de website van Paula’s Choice.  De fullsize verpakking koop je voor €36. Voor dit geweldige product is dit een hele goede prijs! Als je eerst een kleinere verpakking wil proberen dan kan dat. Dan heb je 30ml voor €12.

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een gekregen product

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *