Games

Review: RiMS Racing | Nintendo Switch

Dit keer even iets anders dan wat jullie gewend zijn, want de review over RiMS Racing voor de Nintendo Switch die jullie hieronder gaan lezen heb ik niet geschreven maar mijn vriend Ben. Zelf heb ik wel al een review geschreven over een game. Ik heb dit spel opgestuurd gekregen en Ben was eigenlijk gelijk enthousiast en is begonnen met spelen. Hij vond het zo’n leuk spel dat we hebben besloten dat Ben dit keer een review over een spel is gaan schrijven. Ik hoop dat jullie het ook een keer leuk vinden om mee te lezen hoe Ben een spel ervaart. Nieuwsgierig naar Ben zijn mening? Blijf dan mee lezen met zijn nieuwe review over RiMS Racing voor de Nintendo Switch.

RiMS Racing is een motorrace game die anders is dan elke andere racegame. Wat het spel zo anders maakt is vooral de zeer realistische besturing en het technische aspect in de game. Je moet je motor namelijk echt onderhouden, de onderdelen tijdig vervangen en je banden op tijd wisselen. Dit in combinatie met de realistische besturing maakt dat dit spel een echte uitdaging is!

Gameplay RiMS Racing

Review: RiMS Racing | Nintendo Switch

Zoals ik al zei: de besturing is écht heel moeilijk en realistisch. Je kan niet vol gas door de bochten en bij de kleinste fout val je van je motor. Dit maakt het spel heel moeilijk maar ook heel leuk! Het vereist wel wat geduld omdat het wel even kan duren voordat je het een beetje onder de knie krijgt.

De besturing is zelfs uitgebreid in te stellen zoals manueel schakelen of handmatig en je kan zelfs kiezen of je de voor- en achterrem afzonderlijk van elkaar wil bedienen. Vind je dit allemaal te moeilijk dan kan je het iets makkelijker maken door de besturing zo eenvoudig mogelijk in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld een ”anti-wheelie” hulp instellen zodat je voorwiel niet van de grond gaat als je te veel gas geeft tijdens het accelereren. Deze motorracegame is qua besturing veel uitdagender dan ik ooit in een andere motorracegame heb gezien. Maar dat vind ik persoonlijk erg leuk aan het spel.

Motor technisch onderhouden

Wat ook heel leuk is, is het onderhouden van de technische aspecten van je motor. De onderdelen slijten na elke race en die moet je dan zelf vervangen. Je moet nieuwe onderdelen kopen en je oude onderdelen kan je weer verkopen (hoeveel je daarvoor ontvangt ligt aan de staat van de onderdelen, daarom moet je niet te lang wachten). De nieuwe onderdelen moet je kopen met het geld wat je kunt winnen tijdens de races. Daarom is het belangrijk om in de race events goed te presteren. Alle handelingen van het vervangen van onderdelen moet je ook zelf doen zoals de band van de velg halen, je motorblok uit elkaar halen en zelfs de schroefjes los en vast draaien. Dit werkt heel simpel en hoef je geen super techneut voor te zijn gelukkig.

Verder kan je je motor ook nog volledig tunen. De grip van de motor op de weg is natuurlijk erg belangrijk. Dit is een kwestie van wat uitvinden en proberen, zo kom je er achter wat goed bij jou en je motor past.

Het geld wat je verdient tijdens de events kan je ook gebruiken voor het investeren in bijvoorbeeld je managementteam. Daarin kun je weer bepaalde skills unlocken of zorgen dat je een hogere beloning krijgt bij een event.

Grafisch

Wij hebben dit spel ontvangen voor de Nintendo Switch. Dus hoef je niet te graphics te verwachten zoals bij de Playstation 5 of de Xbox X/S Series. Toch zijn de graphics niet verkeerd voor een switch game. Maar als je de keus hebt zou ik dit spel eerder voor de Playstation, Xbox of pc kopen. Niet alleen omdat het er op de switch niet zo spectaculair uitziet, maar vooral omdat het spel het op bepaalde momenten even niet aan kan. Soms hapert het spel op bepaalde momenten en dat is wel heel frustrerend. Helemaal omdat de besturing zo moeilijk is en je dan net even in de fout kan gaan. Ik ga er vanuit dat je op de andere consoles of pc dit probleem niet hebt.

Conclusie RiMS Racing

Ben je op zoek naar een makkelijk speelbaar spel waarin je lekker weg kan racen zonder ergens bij na te denken, dan is dit spel niks voor jou. Maar ben je een echte motorliefhebber en hou je van een realistisch en uitdagend spel, dan is dit zeker iets voor je! De motoren zien er erg goed uit en het onderhoud ervan is ook leuk om te doen! Er gaat wel even wat tijd zitten in het leren van de besturing en het tunen van je motor. Maar als je dat eenmaal door hebt is dit zeker een aanrader. Mocht je de keus hebben dan zou ik deze game dus niet voor de Nintendo Switch aanschaffen maar voor een andere console of voor de pc.

Hier kan je de trailer bekijken van het spel.

Liefs,

Ben

*Deze blogpost bevat een gekregen product

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *