Review: Balan Wonderworld
Games

Review: Balan Wonderworld | Nintendo Switch

Mijn laatste blog die ik schreef is heel wat anders dan dit, maar ik ben zo blij, want ik heb een Nintendo Switch spel opgestuurd gekregen. Veel mensen weten het misschien niet, maar ik ben dus een gamer! Wij hebben thuis een Nintendo Switch en daar zijn we heel blij mee. In de toekomst willen we ook nog wel een Xbox. Dit is dus een andere kant van me en ik vind het super leuk dat ik dit mag gaan reviewen. Dus ik moest hier een blog over gaan schrijven, want hoe leuk is het dat ik gewoon een game mag reviewen. Stiekem een droom die uitkomt. Zijn jullie nieuwsgierig? Hierbij een review over Balan Wonderworld voor de Nintendo Switch.

Balan Wonderworld

Review: Balan Wonderworld

Ik vind eigenlijk al snel games heel leuk. Vooral avonturen games daar kan ik me helemaal in inleven. Toen ik dit doosje zag dacht ik gelijk: wat een schattig spel. En dat vind ik al heel belangrijk hoe gek dat ook klinkt. Dus ik kon ook niet wachten op het spelletje te gaan spelen op onze Nintendo Switch. Balan Wonderworld kan je ook op andere consoles spelen, zoals: Playstation en op de Xbox.

Maar laat ik nu even iets meer inhoudelijk op de game in gaan. Als je het spel opstart kan je kiezen voor 2 personages een jongen en een meisje. Ze heten Leo Craig en Emma Cole. Ik heb natuurlijk voor Emma gekozen. Het zijn kinderen die problemen willen gaan oplossen in de harten van mensen. Op een dag ontmoeten ze Balan en worden ze een soort magische dimensie ingetrokken. In die dimensie kom je terecht in de harten van de mensen om zo de problemen op te lossen waar ze last van hebben. Af en toe komt Balan langs om je hierbij wel te helpen, gelukkig! Elke wereld heeft een eigen thema waar je dan naar binnen kunt gaan om de problemen op te lossen. 

Gameplay 

Voordat jullie denken dat ik een pro gamer ben dat is niet zo hoor! Ik schrijf deze review echt op z’n Jessica’s. Dus hele ingewikkelde gamerstermen kan je hier dan niet verwachten, maar dat is voor mij ook niet heel boeiend. Maar goed even over de gameplay en wat ik hiervan vind.

Als je aan het spel begint kom je op een soort eiland met allerlei schattige beestjes die ‘Tim’s’ heten in de game. Je komt op dat eiland terecht en dan kan je alvast een wereld in gaan, want eigenlijk valt er op dat eiland niet veel te beleven. Wat ik een groot nadeel vond is dat er helemaal niks wordt uitgelegd in het spel? Je moet alles zelf ontdekken en zelf ontdekken is niet verkeerd, maar wel de manier waarop. Ik ben al best ver voor mijn gevoel in het spel maar ik snap nog niet wat ik met de Tim’s moet en waarom ze altijd achter me aanlopen. Dat vind ik heel vreemd en ook heel jammer aan het spel. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat als je een wereld heb gehaald dat je daarna met een soort edelstenen je Tim’s moet voeren en daardoor gaan ze een soort van aan het werk in een fabriek en kan je je eiland een soort van uitbreiden.

Als je in een wereld bent kom je onderweg verschillende outfits tegen. Je moet een sleutel pakken en daarna kan je toegang krijgen tot een outfit. Je hebt verschillende outfits die je kan dragen en die ben je ook nodig om het spel door te komen. De outfits vind ik heel schattig, maar het is het nét niet voor mijn gevoel. Het voelt voor mij heel chaotisch om er mee te spelen. Het voelt heel rommelig aan. Dit ga ik zo verder even beschrijven onder het kopje ‘grafisch’.

Balan

Als je in een wereld bent kom je af en toe een gouden hoed tegen als je daar tegen aan loopt dan heb je een soort mini game met Balan. Een hele saaie mini game, dat wel. Balan is een soort van aan het vechten met een meteoriet? Of een komeet? Ik weet nog steeds niet wat het is.. Dat wordt dan ook niet uitgelegd. Balan is dan aan het vechten en als zijn schaduw overeen komt met Balan zelf moet je op A drukken of op B. Je moet dit wel goed timen. Alleen ik begrijp nog steeds niet wat Balan daar precies aan het doen is. Nu ik het over de knoppen heb.. Wat ik heel saai vindt is dat elke knop hetzelfde is dus daar zit eigenlijk geen uitdaging in. Je hoeft tijdens de game echt niet na te denken over welke knop je nou moet indrukken. 

Aan het einde van elke wereld moet je tegen een soort baas vechten. Heel jammer, maar die bazen verslaan is echt heel gemakkelijk. Binnen 5 minuten heb je een baas al makkelijk verslagen zonder dat je zelf ook maar 1x bent doodgegaan. Vind ik ook wel weer heel jammer, maar het schattigheidsgehalte gaat daarmee wel meer omhoog. Om het even positief te houden. 

Grafisch

Toen ik begon met spelen kwam ik terecht op het Tim eiland. Daar merkte ik verder niks en vond ik het er leuk uit zien. Totdat ik de eerste wereld in ging en begon de game te haperen. Als er iets irritant is dan is het wel dat een spel hapert. Het lijkt alsof de Switch het spel niet aankan. Dit vind ik vreemd, omdat dit spel wel is uitgebracht voor de Switch. In andere reviews van andere consoles lees ik hier niks over terug.. Ik speel het spel het liefst in mijn handen en niet op de televisie. Ik weet niet waarom, maar dat heb ik eigenlijk met elk spel al fijner gevonden. Tenzij Ben en ik natuurlijk samen spelen op de Switch. Ook als ik in de hand speel dan hapert het spel. Ik begin er wel aan te wennen hoor, maar ik vind het echt een vreselijk nadeel. Ook vind ik dit niet horen. Als je de keus hebt zal ik daarom dit spel eerder kopen voor de Xbox of PS en niet voor de switch.

Echt game fanaten vinden het grafisch vast niet er goed uit zien? Ik weet het eigenlijk niet, maar ik vind het over het algemeen het er leuk uit zien allemaal. Ik vind de muziek in de werelden ook goed bij de werelden passen. Wat ik ook heel leuk vindt zijn de video’s die je af en toe in het spel hebt. De video’s zien er grafisch veel mooier uit dan het spel zelf.

Conclusie

Ik vind het spelletje ontzettend schattig (dat heb ik al meerdere keren benoemd), want ik vind de fantasie wereld heel leuk en de verschillende outfits. Het onschuldige maakt het spel heel leuk, maar daarentegen vind ik het echt een spel geschikt voor kinderen. Elke knop is hetzelfde en de bazen zijn heel makkelijk te verslaan. Er zit niet veel uitdaging in het spel. Alleen zelf heb ik daar geen problemen mee, maar ik weet bijvoorbeeld dat een Ben dat veel minder leuk vindt.

Wat ik ook grote nadelen vind ik dat er niks wordt uitgelegd in het spel. Als ik het spel heb uitgespeeld begrijp ik waarschijnlijk bepaalde dingen nog niet en het haperen vind ik wel heel vervelend. Daar ben ik dus wel heel negatief over helaas. Maar toch ben ik wel van plan om het spelletje uit te spelen, want ik blijf wel nieuwgierig.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, hier kan de trailer bekijken!

Liefs,

Jessica

* Deze blogpost bevat een gekregen product

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *