Review: Neo The World Ends With You | Nitendo Switch
Games

Neo The World Ends With You | Nitendo Switch

Ik kreeg weer een Switch game opgestuurd waar ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar was. Ik heb al eens eerder een Switch game ontvangen. Super leuk vind ik dat om verschillende games te spelen en te reviewen voor jullie. Dit is wel een hele andere Jessica hoor, want normaal zijn jullie beauty’s blogs van mij gewend natuurlijk. Maar dit vind ik dan ook heel leuk. Dit keer kreeg ik een spel opgestuurd genaamd: ‘Neo: The World Ends With You’. Willen jullie wel geloven dat ik hier nog nooit van had gehoord? Toen ik ging Googlen op ‘Neo’ kwam ik super veel dingen hierover tegen en blijkt het heel populair te zijn! Dus ik werd extra nieuwsgierig. Lezen jullie mee met mijn nieuwe review over Neo The World Ends With You voor de Nintendo Switch.

Neo The World Ends With You

Review: Neo The World Ends With You | Nitendo Switch

Wat ik eigenlijk gelijk wel jammer vond aan het begin is dat het spel niet in het Nederlands is. Dat er Engels in gesproken word vind ik niet erg, maar ik vind Nederlandse ondertiteling altijd wel heel fijn. Dan hoef je toch minder na te denken en gaat het meer vanzelf, maar ik moet zeggen dat het in deze game wel makkelijk Engels is en het goed te volgen is. Geloof me, als ik het kan volgen in het Engels dan kan iedereen dat, want mijn Engels is niet geweldig.

Voordat ik inhoudelijk op de game inga wil ik jullie vertellen dat ik geen pro gamer ben. Het tegenovergestelde. Ik speel games voor de fun en om mijn hoofd leeg te maken. Verder kan ik echt geen gamers termen gebruiken en weet ik er niet heel veel van. Ik vertel mijn reviews echt op zijn Jessica’s. Dus verwacht je nou echt een hele diepgaande review dan moet je niet op mijn website zijn. Maar goed, eigenlijk elke review schrijf ik op zijn Jessica’s en dat is dan ook de charme van mijn blog.

Gameplay

Review: Neo The World Ends With You | Nitendo Switch

Ik probeer het even makkelijk uit te leggen. Je speelt een hele hippe jongen (dat vind ik tenminste) in de straten van Shibuya, in Tokio. Dit is ook wel te zien op de foto hierboven. De foto hierboven schreeuwt toch Tokio? Je doet eigenlijk mee aan een sadistisch spel. Samen met een ander groepje doe je hieraan mee. Je moet dan proberen samen met je team om andere teams te gaan verslaan. Dit moet je doen door puzzels op te lossen of gebieden van de andere teams in te nemen. Het erge is.. Als je na een week vol uitdagingen op de eerste plek staat dan mag je een soort van wens in vervulling laten gaan. Mocht je als laatste eindigen dan is het niet te best, want dan wordt je uitgeroeid.. Klinkt toch gruwelijk en eng hè? 

Een belangrijk personage waar je kennis mee gaat maken is Rindo. Alle personages hebben verschillende soorten krachten. Denk aan gedachtes lezen of het gebruik van enge spreuken, maar Rindo kan dus gewoon de tijd terug draaien. Iedere keer als het bijna mis lijkt te gaan bij Rindo dan draait hij de tijd gewoon terug en doet hij het opnieuw. Ik hoor jullie denken, wat een ziek spel. Het is ook een ziek spel! Je moet er wel van houden. 

Review: Neo The World Ends With You | Nitendo Switch

Maar wat ik toch wel echt het leukste vind zijn de gevechten die je hebt in de game. Dit geeft me soort van voldoening en is erg leuk om te doen. Je kan met elke personage tegelijk spelen. Elke personage heeft een soort slot waar je een soort pin (badge) in kan stoppen en dan krijg je personage een soort psychische spreuk. Je bent zelf altijd het laatste gebruikte personage, maar je kan altijd van een moment van aanval heel makkelijk wisselen en de andere gebruiken. 

Grafisch

Ben en ik zeggen al een tijdje tegen elkaar dat we toch wel in de toekomst er een Playstation of een Xbox bij willen hebben, omdat de spellen er grafisch mooier uit zien dan op de Nintendo Switch. Sommige games zijn het dan echt net niet. Dat is bij deze niet zo vind ik. Grafisch vind ik het spel er goed uit zien. Ik heb wel eens mee gemaakt dat ik een game speelde op de Switch en dat het ontzettend aan het haperen was.. Alsof de Switch het dan niet aan kan. Dat is bij dit spel absoluut niet zo! Terwijl ik dat ergens wel had verwacht, omdat ik het spel er wel echt goed uit vindt zien voor de Switch. Waarschijnlijk is die mooier op de andere consoles hoor, maar ik zou hem zeker weten aanraden voor de Switch. Niks mis mee!

Conclusie

Ondanks dat het een sadistisch spel is vind ik het wel echt een leuk spel. Had ik eigenlijk niet echt verwacht, want aan het begin dacht ik: ‘hm.. Dit is zo’n vreemd getekend spel’. Maar ik neem het zeker weten terug. Dit spel ga ik zeker weten uitspelen! Alles werkt goed, mooi ener is een duidelijke verhaallijn. Je weet wat je moet doen en het leuke is dat je het spel op verschillende moeilijkheidsgraden kan zetten. Ik heb het op normaal en dat is voor mij uitdagend genoeg. Als je de andere Neo spellen al een keer hebt gespeeld dan kan ik begrijpen dat het misschien te makkelijk is, maar dan kan je de moeilijkheidsgraad altijd omhoog zetten. Handig toch? Zo is het voor iedereen leuk om te spelen.

Als je nieuwsgierig bent geworden. Kan je hier de trailer bekijken!

Hebben jullie wel eens een game gespeeld van Neo?

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat een gekregen product

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *