jessicakok.nl draagt hier het mondkapje van FPMASK waar de review over gaat in deze blog
COVID-19

Review: mondmasker van FPMASK

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. De tijdelijke mondkapjes plicht is ingegaan sowieso tot en met 1 maart 2021. Ik mocht in samenwerking met FPMASK een mondmasker uitzoeken. Het hele concept over de mondmaskers klinkt erg goed dus ik was ontzettend benieuwd. Vooral in deze tijd zijn de mondmasker niet meer weg te denken sinds het COVID-19 virus in ons leven is gekomen. Ik heb het mondmasker al een aantal keren gedragen en ook langdurig. dus hierbij mijn review over het mondmasker van FPMASK. Aan het einde van deze review heb ik ook een kortingscode voor jullie. Lezen jullie mee wat ik van dit mondmasker vind?

Mondmaskers van FPMASK

De mondmaskers worden ontworpen en geproduceerd in Nederland. Enorm pluspunt, want je ziet soms van die hele enge filmpjes in andere landen hoe er wordt om gegaan met de mondmaskers. Daar word je echt niet vrolijk van. Het idee dat ze uit Nederland komen geeft mij toch een veiliger en fijner gevoel. FPMASK beloofd verschillende dingen over het gebruik van hun mondmaskers:

  • door het design van het mondmasker is het comfortabel om het voor een langere tijd te dragen
  • het mondmasker heeft een goed aansluitende pasvorm en wordt aan het hoofd vastgemaakt met een verstelbare elastische band.
  • je bril beslaat niet door dit mondkapje
  • het ontwerp van het masker minimaliseert het ontsnappen van lucht via de zijkanten van het mondmasker
  • het FFP1 filter kan makkelijk vervangen worden met nieuwe filters, of kan gemakkelijk thuis worden schoongemaakt
  • het is een duurzaam mondmasker
  • De lage ademweerstand zorgt er voor dat het mondmasker ook voor een langere tijd gedragen kan worden
  • Beschermt niet alleen uw omgeving tegen de lucht die u uitademt, maar filtert ook de lucht die u inademt.

‘Wegwerpmaskers of stoffen mondkapjes zitten nooit echt fijn, worden binnen no-time kletsnat, laten nauwelijks adem door, schuren op je huid en creëren enorm veel afval. Daarom is het verstandig om te investeren in een goed herbruikbaar masker voor de hele dag.’

Mijn mondmasker van FPMASK

Ik heb gekozen voor het zwarte mesh mondmasker, gemaakt van vegan leer. Ik heb gekozen voor het zwarte mondmasker omdat ik zwart overal bij vindt passen. Nu we toch moeten wennen aan mondmaskers is het toch ook belangrijk dat het wel leuk matcht bij je outfit? Ik vind van wel! Zelf had ik nog geen zwart mondmasker dus vandaar de keus. Ze hebben 11 soorten printjes. Dus vrij veel keus! Het mondmasker is wel erg groot vind ik, daar moest ik aan wennen. Je hebt een soort flap over je neus en onder je kin zodat er geen lucht kan ontsnappen. Je kan het mondmasker handig verstellen met de elastische band. Dit is handig voor mensen die een bril dragen en net als ik altijd last hebben dat de bril beslaat met het dragen van een mondmasker. De elastische banden zijn mooi dun dus je kan je haar er makkelijk over heen dragen. Als je een mondmasker besteld krijg je er ook 10 filters bij en er zit al 1 filter in het mondmasker. Je kan de filters ook apart bestellen. Je hoeft er niet standaard een mondmasker bij te bestellen. De mondmaskers zijn wel aan de prijzige kant vind ik, maar als het mondmasker lang mee gaat en goed comfortabel zit dan kan ik de prijs begrijpen.

FPMASK mondmasker met de bijbehorende filters

Review mondmasker FPMASK

Ik moest aan het begin ontzettend wennen aan het mondmasker, omdat het een groot mondmasker is. Het mondmasker maak je vast op je achterhoofd en niet met lusjes achter je oren. Snap je wat ik bedoel? Zelf had ik dit nog niet ervaren met mondkapjes. Het duurde voor mij dan ook even dat ik het mondkapje goed had versteld. Aan het begin had ik er erg last van dat mijn bril toch ging beslaan dus daar baalde ik enorm van. Nu ik het mondkapje eenmaal goed zit heb ik daar geen last meer van. Ook had ik aan het begin er last van dat het masker in mijn gezicht tekende. Het mondmasker moet vrij strak zitten zodat het perfect aansluit. Dat kan natuurlijk ook een mijn gezichtsvorm liggen, maar dat vind ik wel een nadeel. Ik heb het mondmasker een hele dag gedragen toen ik ging winkelen zodat ik ook kon testen hoe comfortabel het mondmasker nou echt is. Het mondmasker zit comfortabel, maar het mondmasker moet steeds over je hoofd en dat vind ik wel een nadeel en vervelend. Ik heb het mondmasker steeds om mijn hals gedragen dan was het makkelijker om het mondmasker steeds weer op te doen. Het ontwerp is heel goed ontworpen, want er kan geen lucht ontsnappen door de ‘flappen’ die je over je neus en kin doet. Ik heb verschillende mondmaskers getest inmiddels en ik heb vaak wel last met ademhalen. Vaak gaat het stofje dan mee met inademen waardoor het heel benauwd wordt. Dit heb ik met dit mondmasker niet! Daar ben ik echt heel enthousiast over!

jessicakok.nl draagt hier het mondkapje van FPMASKS

Conclusie

Dus dit was mijn review over het mondmasker van FPMASK! Ik vind het een prima mondmasker! Het zijn wel prijzige mondmaskers, want ze kosten €29,95. Nu zijn ze in de aanbieding voor €19,95! (nog even verder lezen voor mijn kortingscode voor extra korting). Dat is wel een leuke deal toch? Voor een duurzaam mondmasker, mits je het ervoor over hebt. Het zit veel prettiger dan een wegwerp mondmasker. Ik zou dit mondmasker wel aanraden, maar nadeel is dan wel dat ik het prijzig vindt. Wel weer een pluspunt dat je er 10 filters bij krijgt, dat zie je over het algemeen niet bij die standaard mondmaskers. Je moet wel even de tijd ervoor nemen om het mondmasker goed af te stellen, maar dat is een kleine moeite toch? En wat ik ook al zei het ademhalen door dit mondmasker is wel echt geweldig! Eindelijk niet meer het benauwde gevoel wat ik bij andere mondmaskers heb. Dus ja, ik blijf het mondmasker dragen!

Jullie krijgen met de code: ‘via.jessicakokkk10’ krijgen jullie 10% korting op jullie bestelling!

En? Gaan jullie een mondmasker bestellen bij FPMASKS?

Liefs,

Jessica

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *