jessicakok.nl gebruikt in de quarantaine de Nintendo Switch
COVID-19

Quarantaine tips in de corona tijd

Nu ik dit aan het schrijven ben zitten we inmiddels in de tweede lockdown, de harde lockdown.. De mensen die dichtbij ons staan weten dit al, maar Ben was positief getest op het COVID-19 virus helaas. Het is ons de vraag hoe hij het heeft opgelopen, want wij leven echt als kluizenaren sinds ons land hierdoor is getroffen. Wij voelen ons beide erg verantwoordelijk voor ons werk dus daarom doen wij geen gekke dingen. Maar toch was Ben positief getest. Helaas moesten wij daarom beide in quarantaine. Ik mocht ook 10 dagen niet werken. Boodschappen werden gedaan voor ons en wij zaten maar thuis.. De verveling kan dan ook snel toe slaan, maar echter hadden wij hier geen last van. De 10 dagen zijn ons snel voorbij gegaan. Ben moest trouwens 7 dagen in isolatie, maar dit heeft langer geduurd, omdat Ben nog niet 24 uur klachten vrij was. Hierbij een blog over mijn quarantaine tips die ik je wil mee geven voor als je zelf ook in quarantaine zou moeten. Lees je gezellig mee?

Schoonmaken en opruimen

Wij werken beide 32 uur. We hebben een huishouden met veel dieren (dat weten jullie vast wel inmiddels), maar dan is het belangrijk om het huis goed schoon te houden. Ik heb het huis volledig schoongemaakt en opgeruimd. Ook klusjes waar je anders niet aan toe komt had ik nu tijd voor. Wat je ook zou kunnen doen is bijvoorbeeld je kleding eens gaan uitzoeken of je schoenen. Daar ben je vast wel even een tijdje zoet mee en dan is de dag zo weer voorbij. Zoek eens speelgoed uit van je dieren, want dat is bij ons ook een drama. Struikelen en uitglijden over balletjes en muisjes is bij ons dan ook heel normaal. Ga de schuur opruimen en herorganiseren. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is in elk huishouden vast genoeg te doen! Doordat je nu tijd over hebt terwijl je in quarantaine zit heb je geen excuusjes om niet te gaan schoonmaken en opruimen. 

Boeken lezen en series/films kijken

Daar heb je nou echt eens de tijd voor! Iedereen heeft vast wel ergens in de kast een boek liggen die je ooit eens hebt gekocht, maar nog nooit hebt gelezen. Doe dat! Maak er nu gebruik van. Boeken lezen vind ik erg leuk om te doen, maar vaak gun ik mezelf er ook geen tijd voor (lees: ik kan geen boek lezen en een serie tegelijk volgen, want dan haal ik alles door elkaar). Pak er lekker een kopje thee bij en kruip helemaal in je boek. Voordat je het weet ben je weer een paar uurtjes verder. Waar je dan ook de tijd voor hebt is beginnen aan een nieuwe serie. Iedereen heeft vast wel een serie die je altijd nog wilde gaan zien. Zo zijn wij begonnen met de serie Vikings (Netflix). Voor mezelf kijk ik The Vampire Diaries ook via Netflix en nu had ik de tijd om meerdere afleveringen achter elkaar aan te kijken. Vaak heb ik daar zelf geen tijd voor en kijk ik er maar 1 of hooguit 2 afleveringen per keer. Films geldt hetzelfde voor, maak het gezellig en ga lekker een filmpje kijken. Probeer natuurlijk wel binnen jullie huishouden 1,5 meter afstand te houden (tenminste als iemand besmet is met het virus). 

Gamen met je console en bordspelletjes

Wij hebben thuis een Nintendo Switch. Daar zijn wij helemaal weg van. Ik had spelletjes liggen die ik altijd al een keer wilde gaan spelen, maar nog nooit had gespeeld. Ook spelletjes waar ik ooit aan was begonnen, maar nooit heb uitgespeeld. Daar heb ik nou echt van genoten in de onze quarantaine periode. Ik heb 2 spellen uit kunnen spelen. Voor de geïnteresseerde mensen, ik heb Mario Odyssey uitgespeeld en Mario Kart uitgespeeld. Ja, Mario Kart kan je uitspelen, want je kan dan alle gouden bekers halen. Dat vind ik dan weer leuker om te doen dan online te spelen. Wat wij ook leuk vonden is samen spelletje spelen op de Switch. Bijvoorbeeld Mario Party of Mario Maker 2. 

Bordspelletjes zelf vind ik dat niet zo leuk. Ik heb er geen geduld voor, maar Ben vindt het helemaal geweldig. Vaak heb ik er dan geen zin in en kom ik eronder uit, haha. Alleen in onze quarantaine periode niet. Wij speelden Harry Potter triviant, poker of machiavelli. Dit zijn spelletjes die ik dan stiekem nog wel erg leuk vindt. Er zijn vast veel mensen die bordspelletjes leuk vinden dus daar heb je dan ook mooi de tijd voor. Ben heeft trouwens in onze quarantaine periode mij leren pokeren, daar hadden we dan ook weer de tijd voor. 

Spelen met make-up

Voor de vrouwen onder ons. Ga uitgebreid spelen en experimenteren met make-up. In het dagelijks leven ga je al snel voor je dagelijkse simpele look, maar hoe leuk is het om eens uitgebreid er mee te gaan spelen en te kijken welke kleur je mooi staat. Of misschien heb je wel producten in de kast liggen die je nog nooit hebt getest, doe dat eens. Heel leuk om te ontdekken wat je eigenlijk allemaal nog in de kast hebt liggen. Of ga je make-up eens opruimen, want iedereen heeft vast producten ergens ver weg in de kast liggen die al maanden lang open zijn en waarschijnlijk al zijn uitgedroogd of niet meer goed zijn. Als je eens uitgebreid gaat spelen met je make-up kom je dat ook weer tegen en kan je die producten weggooien als ze niet meer goed zijn. Dus eigenlijk een win win situatie. 

Uitgebreid koken

Uitgebreid koken is voor mijn ontspanning en daar kan ik enorm van genieten. Helaas heb ik daar niet altijd de tijd voor. De standaard dingen die wij eten geven mij geen ontspanning en vind ik dan saai om te maken (niet alles hoor)! Ik vond het nu juist de tijd om uitgebreid te gaan koken, maar helaas kreeg Ben al gauw last van reuk en smaak verlies en ben ik helaas niet uitgebreid gaan koken, want Ben proeft het toch niet. Sinds ik vegetariër ben en inmiddels pescotariër (hier lees je hoe dat precies zit). Vind ik koken enorm leuk, omdat ik erg gevarieerd kan koken. Gelukkig staat Ben hier altijd voor open. Toch wil ik deze tip wel meegeven, want niet iedereen die in quarantaine zit of besmet is geraakt met het covid-19 virus heeft last van reuk en smaak verlies. Dus ga lekker recepten opzoeken en laat je kookkunsten zien gedurende de quarantaine periode.

 

Hebben jullie al in quarantaine gezeten?

Liefs,

Jessica 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *