Een Duif Onder Het Bed
Boeken

Een Duif Onder Het Bed

Dit wordt mijn allereerste boeken review op mijn blog, hoe leuk! Ik kan me niet anders herinneren dat ik veel lees. Lezen vind ik echt ontzettend leuk en ik kan me er helemaal in verliezen. Ik heb dan ook al veel boeken gelezen in mijn leven en Ben en ik hebben ook veel boeken in huis. Ik werd gevraagd of ik een nieuw boek wilde reviewen. Het boek ‘Een Duif Onder Het Bed’ van Rox van der Helm. Ik had totaal geen verwachtingen en wist ook niet wat ik zou gaan lezen, maar ik heb het boek ontzettend snel uitgelezen dus dan weten jullie wellicht wel al wat ik ervan vond? Houd je van katten en ben je opzoek naar een leuk boek? Dan moet je zeker weten mee blijven lezen.

Een Duif Onder Het Bed

Een Duif Onder Het Bed

Dit staat beschreven op de achterkant van dit boek:

Xandra is achttien jaar als ze te maken krijgt met de zweepslagen van het leven. Een moeizame relatie met haar moeder zorgt ervoor dat haar liefdesrelatie met Max onder druk komt te staan. Ze krijgt een burn-out en belandt in een depressie. Samen met een onverwacht cadeau, een rode kater, probeert Xandra overeind te blijven in wat soms een niemandsland lijkt. Een Duif Onder Het Bed is een ontroerende roman waarin de lezer onder meer wordt meegenomen naar een Vindicat-studentenhuis en sessies bij een psycholoog. Ook komen vriendschappen voorbij en mislukte dates. Lukt het Xandra haar stukje geluk én plekje op de wereld vinden?

Rox van der Helm

Dit was mijn allereerste keer dat ik een boek heb gelezen van deze prachtige schrijfster. Ja, ik zeg nu al prachtige schrijfster, want ze heeft me echt meegenomen in haar schrijfstijl. Prachtig! Ik vind dat Rox echt een verhaal schrijft met een boodschap, een verhaal over geluk en liefde maar ook echt met heel veel humor. Haar humor is in vorm van woordgrappen en vergelijkingen waarvan je je afvraagt hoe ze erop komt! Rox zorgt ervoor in dit boek dat je heel hard moet lachen, maar ook heel hard moet huilen. Rox schrijft het verhaal zo mooi dat het je raakt, bij blijft en het je veel hoop kan bieden. Ontzettend knap geschreven door Rox. 

Mijn mening over Een Duif Onder Het Bed

Toen ik een mail kreeg of ik dit boek wilde lezen stond er in de mail dat dit boek over katten gaat. Nou als iemand van katten houdt dan ben ik dat! Wij hebben thuis 3 katten dus daarom wilde ik gelijk het boek lezen. Ik wil niet te veel spoileren maar wil wel proberen in het kort te vertellen waar het boek over gaat en wat ik ervan vond. 

Het verhaal wordt vertelt in de ik-vorm. Mijn favoriete schrijfstijl. Dus je kijkt echt door de ogen van Xandra mee, hierdoor leer je haar goed kennen en ervaar je haar struggles die op haar pad komen beter en kan je je heel goed inleven. De rode kater gaat een hele belangrijke rol in haar leven spelen (wat ik natuurlijk begrijp) maar ongelofelijk hoe de band tussen Xandra en haar rode kater is. Echt heel mooi hoe ze dit beschrijft. Daardoor heb ik ook vaak moeten huilen tijdens het lezen van het boek. Maar de rode kater gaat ook zorgen voor veel momenten van humor. Het einde van het boek heeft me zo geraakt dat ik dit (serieus) meerdere dagen in mijn hoofd heb gehad. Wat er gebeurd vertel ik niet, mag je zelf gaan ontdekken. 

Ik meen echt dat dit boek moet worden verfilmd, want dan kijk ik deze film denk ik meerdere keren, want dit boek ga ik ook zeker weten nog veel vaker lezen. Maar dit is een verhaal dat een film verdient! Een verhaal dat je blijft raken, bij blijft en veel hoop geeft. Een heel knap geschreven debuutroman van Rox!

Rox, mocht je dit lezen. Bedankt voor het schrijven van dit mooie boek en ik kan niet wachten tot je volgende boek!

Extra informatie

Rox van der Helm – Een Duif Onder Het bed

Uitgeverij – Aspekt

ISBN – 9789464249637

Prijs – €19,95 o.a. te koop bij Bol.com en verschillende boekhandels. 

Paperback – 226 bladzijdes.

______________________________________________________________________________________________________________________

Liefs, Jessica ♥ 

*Deze blogpost bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen!

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *