SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review
Beauty

SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review

Ik ben geen mega zonaanbidster in Nederland, maar wel in het buitenland. Zomer in Nederland hoeft eigenlijk niet zo van mij. Als ik mijn favoriete seizoen moet benoemen In Nederland dan is dat echt wel de winter! Maar als er dan toch zon is in Nederland is het wel belangrijk om je gezicht en huid goed te beschermen met een SPF, een zonnebrand dus. Maar ook in de winter is het heel belangrijk om SPF te gebruiken. Eigenlijk het hele jaar door, wisten jullie dat wel? Ik heb veel verschillende soorten zonnebrand geprobeerd, maar nog nooit op basis van mineralen zonnefilters. En waar ik heel enthousiast van werd is dat die zonnebrand goed is voor het milieu, want heb je er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurd met alle zonnebrand die we op ons lichaam smeren en dan in de zee komt? Benieuwd naar mijn ervaring? Kom dan mee lezen over de SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review.

SeventyOne

De producten van SeventyOne zijn gecreëerd door surfers die graag een natuurlijke zonnebrand wilden ontwikkelen die de oceaan niet vervuilt. De Eco Sun Spray en de Invisible Shield zijn dan ook helemaal vrij van siliconen, parabenen, sulfaten, alcohol, hormoonverstorende stoffen en microplastics. Dit is niet alleen goed voor de oceaan, maar ook voor onze huidjes. 

Ik ben wel benieuwd naar de verschillen, want beide producten ruiken echt super lekker! Zelf heb ik nog nooit een zonnebrand gehad die zo lekker ruikt en beide bevatten ze SPF 50. Alleen de ene is een spray en de andere een crème. Ik ben wel benieuwd, want deze producten lijken me erg geschikt voor Ben. Ik ga eigenlijk de laatste jaren onder de zonnebank voordat ik op vakantie ga, want ik verband heel snel.. Als ik mijn huid op de zon voorbereid heb ik dat echt niet zo erg! Ben verbrand de laatste jaren vaak op zijn hoofd, want mijn lieve schat wordt nu toch wel steeds kaler en dan is het wel heel belangrijk om zijn hoofd goed te beschermen met een hoge factor! 

SeventyOne Eco Sun Shield Invisible SPF 50

SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review

Deze Eco Sun Shield van SeventyOne bevat SPF50+ en beschermt extra goed tegen UVA- en UVB-straling van de zon. De waterbestendige formule is op basis van 100% natuurlijke minerale zonnefilters en laat geen witte waas achter. Minerale zonnebrand werkt anders dan reguliere zonnebrand. Waar reguliere zonnebrand in de huid trekt, legt minerale zonnebrand als het ware een laagje op de huid. Dat laagje werkt als een soort barrière die de zon reflecteert en ervoor zorgt dat de zonnestralen niet in de huid doordringen. Daarnaast werken minerale filters meteen bij het aanbrengen, wat bij een chemische zonnebrand die het geval is. 

Naast de juiste bescherming, biedt dit product ook een goede verzorging. Er zit namelijk biologische zonnebloem- en jojoba-olie in, wat de huid voedt en verzacht. Verder bestaan deze zonbeschermingsfactoren voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en is het vrij van parabenen, siliconen, sulfaten, alcohol, hormoonverstorende stoffen en microplastics. Dat is niet alleen fijn voor de huid, maar ook voor de oceaan. 

Wat ik gelijk merk is dat dit echt een crème substantie is, maar wat goed uit te smeren is. De créme is waterbestendig! Het gaat er ook echt pas af bij het douchen, zo goed blijft het zitten. En dan is het fijn dat je hiermee de zee niet vervuild. Dit geeft mij dan ook vertrouwen dat ik goed beschermt ben. En de geur is echt super lekker! Wat misschien een klein nadeel is, is dat je toch wel een kleine witte waas blijft zien. Wat je zou kunnen doen is je handen even opwarmen en dan het aanbrengen en dan zie je toch echt wel verschil. Ik heb vaak bij zonnebrand dat het heel plakkerig aanvoelt en dat vind ik totaal niet fijn, maar deze is dus totaal niet plakkerig! 

SeventyOne Invisible Spray

SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review

Deze Eco Sun Spray van SeventyOne bevat extra hoge SPF50+ en beschermt daarmee uitstekend tegen UVA- en UVB-straling van de zon. De waterbestendige formule is op basis van 100% natuurlijke minerale zonnefilters, maar laat geen witte waas achter. Minerale zonnebrand werkt anders dan reguliere zonnebrand. Waar reguliere zonnebrand in de huid trekt, lekt mineralen zonnebrand als het ware een laagje op de huid. Dat laagje werkt als een soort barrière die zon reflecteert en ervoor zorgt dat de zonnestralen niet in de huid doordringen. Daarnaast werken mineralen filters meteen bij het aanbrengen, wat bij chemische zonnebrand niet het geval is. 

Naast effectieve bescherming tegen uv-stralen biedt dit product ook een goede verzorging voor de huid. Er zit namelijk biologische zonnebloem- en jojoba-olie in, wat de huid voedt en verzacht. 

SeventyOne Eco Sun Shield & Invisible Spray Met SPF 50 Review

Gelijk werd ik enthousiast van de verpakking, want een spray vind ik altijd zo makkelijk! Wij hebben vaak op vakantie ook sprays mee, omdat dit zo handig is! Het is een spray dus deze substantie is natuurlijk vloeibaarder dan de Eco Sun Shield. Als je de spray te dicht bij je huid houdt dan zie je wel duidelijk witte druppeltjes en die wil je natuurlijk niet, dus wat ik heb gedaan is het eerst in mijn handen sprayen en dan aanbrengen en dat gaat dus prima! En ook bij deze zonnebrand viel me het gelijk op dat deze ook niet plakt! En ook deze spray is waterbestendig, dus echt top! Gaat zeker weten mee op onze volgende vakantie! 

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze 2 producten zijn te koop bij Holland&Barrett. Als je het mij vraagt sowieso een geweldige winkel! Je kan de producten vinden in de winkel zelf, maar ook online bestellen.

SeventyOne Eco Sun Shield Invisible SPF 50+ – 50ml – €24,99

SeventyOne Eco Sun Spray Invisible SPF 50+ – 100ml – €29,99

______________________________________________________________________________________________________________________

Liefs, Jessica ♥ 

*Deze blogpost bevat content en/of product(en) die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Volgen jullie mij al op Instagram? Klik hier om dat te doen.

Meer blogs lezen over beauty? Klik hier.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *