Review: Urtekram Soothing Lavender Lijn
Beauty

Review: Urtekram Soothing Lavender Lijn

Toen ik dit pakketje binnen kreeg was ik gelijk nieuwsgierig, want ik had nog nooit van het merk Urtekram gehoord. Ik vind het altijd heel leuk om nieuwe merken te testen! Wat ik extra spannend vond was de geur, want ik ben niet gek op de geur van lavendel, maar ik wilde het toch graag een kans geven, want van veel mensen lees ik dat het heel rustgevend is om lavendel producten te gebruiken onder de douche. Dus hierbij een review over de Urtekram Soothing Lavender lijn. Lezen jullie gezellig mee?

Urtekram Soothing Lavender Lijn

De nieuwe lijn bestaat uit 9 producten en ik heb er 4 ontvangen:

  • Maximum Shine Shampoo
  • Maximum Shine Conditioner
  • Body Wash
  • Body Lotion

Waar ik gelijk heel enthousiast van word is dat de hele lijn biologisch is en vegan. Ook alle ingrediënten zijn 99% van natuurlijke oorsprong. De verpakkingen van Urtekram Nordic Beauty zijn plantaardig. De verpakkingen worden suikerrietafval gemaakt, zonder de voedselproductie te belasten. De producten van suikerriet dragen bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Elke ton suikerriet absorbeert 2 ton Co2 uitstoot. Daarom noemen wij dit het reverse greenhouse effect. Dit betekent niet alleen minder conventioneel plastics, maar het draagt ook nog eens bij aan een betere leefomgeving. 

Maximum Shine Shampoo

Review: Urtekram Soothing Lavender Lijn

Laat ik beginnen met de shampoo die ik heb ontvangen van Urtekram. Ik was nu al een tijdje mijn haar met deze shampoo en ik ben eerlijk gezegd niet tevreden helaas. Ik heb zelf dun half lang haar en daardoor is mijn haar altijd wel snel wat vettig. Ik probeer het 1x in de 2 dagen te wassen, maar sinds ik deze shampoo gebruik moet ik het elke dag wassen. Mijn haar is gelijk weer vet nadat ik het heb gewassen en daar baal ik erg van. Ook zit mijn haar niet mooi en krijg ik het niet mooi in model na het gebruik van de shampoo. Helaas is dit niet mijn shampoo. Wat ik wel enorm vind meevallen is de geur, omdat ik zelf niet zo van lavendel houd, maar dit vind ik best lekker onder de douche en ik begrijp dat mensen de geur rustgevend vinden. 

Maximum Shine Conditioner

Review: Urtekram Soothing Lavender Lijn

Na het gebruik van de shampoo kan je de conditioner gebruiken. Hier ben ik veel positiever over, want dit doet wat het moet doen. Ik verdeel dit in de lengtes van mijn haar en spoel het daarna grondig uit. Mijn haren voelen hierna heel zacht en mijn haar is makkelijk door te borstelen. De geur is prima, maar na het gebruik van de conditioner ruik ik de geur niet meer in mijn haar. Dit vind ik een pluspunt, want ik hoef niet de hele dag lavendel te ruiken, want zo groot fan word ik niet van lavendel. Alleen door het gebruik van de conditioner heb ik niet dat mijn haar gaat glanzen.

Body Wash

Review Urtekram Soothing Lavender Lijn

Aan het begin vond ik dit ook wel spannend, want ik houd niet van lavendel en dan ga ik een body wash gebruiken met lavendelgeur. Maar dat is net als bij de haarproducten enorm meegevallen. Wat ik van dit product een nadeel vind ik dat ik voor mijn gevoel veel product nodig ben en daardoor er niet lang mee doe. Ik breng dit het liefst aan met een washandje. Maar verder vind ik het best een fijn product, want als ik mijn lichaam aan het afspoelen ben onder de douche dan voelt mijn huid al lekker zacht aan. Ook na het afdrogen blijft mijn huid heerlijk zacht aanvoelen. Voelt ook prima hydraterend aan.

Body Lotion

Ik heb het beste product voor het laatst bewaard. De body lotion. Die vind ik echt heerlijk! Het is een hele luchtige body lotion en je bent er weinig van nodig. De body lotion trekt snel in en laat een fijne hydraterende laag achter. Mijn huid voelt hierna ook heel zacht en verzorgd aan. De verpakking vind ik ook fijn en hygiënisch, want je hoeft niet met je vingers in het product. Ik vind de body wash en de body lotion perfect op elkaar aansluiten. Daar hebben ze goed over nagedacht vind ik. Hier kan ik verder heel kort over zijn, omdat ik dit gewoon een goed product vind!

Conclusie

Hier bij een conclusie van mijn review over Urtekram Soothing Lavender Lijn. Helaas ben ik niet zo tevreden over de producten zoals ik had gehoopt.. De shampoo en de conditioner zou ik niet voor mezelf kopen. Ik ben wel positiever over de conditioner dan de shampoo hoor, maar ik heb vele betere conditioners gebruikt die hier niet bij in de buurt komen. Vandaar dat ik de conditioner niet zelf zou kopen. Je kan de shampoo kopen in een verpakking van 250 ml en kost €7,50 en de conditioner kan je kopen in een verpakking van 180 ml en kost €7,50.

De beide lichaamsverzorgingsproducten vind ik fijner dan de haarproducten. Bij de body wash ben je wel veel product nodig vind ik dus dan ga ik voor mijn gevoel wel snel door het product heen. Je kan de body wash kopen in een verpakking van 200 ml en kost €6,50. De body lotion vind ik wel echt een heel fijn product en kan ik iedereen aanraden! De body lotion kan je kopen in een verpakking van 245 ml en kost €9,50. Die is wel wat duurder dan de andere producten, maar vind ik het geld wel waard! Je kan de producten hier bestellen als je interesse hebt!

Klik hier als je meer lichaamsverzorging producten reviews wil lezen.

Liefs,

Jessica

*Deze blogpost bevat gekregen producten.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *