Review: Essence Pretty Fast Nagellak
Beauty

Review: Essence Pretty Fast Nagellak

Al eerder heb ik een review geschreven over een product van Essence. Ik heb namelijk een box ontvangen met de nieuwste producten voor de lente en zomer. Als jullie dit lezen zijn de producten al een tijdje in de winkel verkrijgbaar, maar toch wilde ik de producten nog graag even reviewen. Zoals jullie wellicht weten gebruik ik nooit nagellak op mijn nagels, omdat ik gelnagels heb. Ik vind het wel altijd heel fijn om mijn teennagels gelakt te hebben en ik heb ze ook het hele jaar door gelakt. Waarom? Ik vind het voor mezelf gewoon heel verzorgd. Ook al zie je ze niet in de winter, maar dat maakt niet uit vind ik. Als je niet van tenen houdt dan moet je dit maar niet gaan lezen, want de foto die ik gebruik zie je dus mijn teennagels. Dus dit is wel de realiteit. Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar mijn nieuwe review over de Essence Pretty Fast Nagellak? Blijf dan gezellig mee lezen.

Essence Pretty Fast Nagellak

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en altijd haast. Als je een avond je weggaat en je wil je nagels mooi gelakt hebben dan duurt het vaak wel even voordat je nagels mooi droog zijn. Er zijn al veel verschillende dingen bedacht om dit niet meer te hebben. Je hebt bijvoorbeeld de 60 seconden nagellak die dus droog moet zijn binnen 60 seconden. Ook heb je snel drogende topcoats. Alleen Essence dacht waarschijnlijk: ‘het moet nog sneller kunnen!’ Dit nagellakje belooft dus droog te zijn binnen 40 seconden. Essence zegt ook dat door de kleine formaat het makkelijk mee te nemen is in je handtas om zo onderweg je nagels te lakken. Ik vraag me wel af.. Wie gaat nou onderweg zijn/of haar nagels lakken? 

De kleuren:

  • 01 Quick ’n Pink
  •  02 Blush Rush
  • 03 Ready Steady Red
  • 04 Cherry On The Run
  • 05 Purple Express
  • 06 Fast Yellow To Go

Ik lees in verschillende reviews over de nagellakjes dat de kleuren in de verpakking er anders uit zien op de nagel. Dit vind ik bij de kleur 03 Ready Steady Red niet het geval (dat is dus de kleur die ik heb gekregen). Tenminste als je op de foto kijk vind ik niet dat de kleur in de verpakking er anders uit ziet dan op mijn nagels. 

Mijn ervaring

Ik heb onder de nagellak geen base coat aangebracht, omdat ik geen base coat van Essence heb liggen. Ik wilde liever geen base coat gebruiken van een ander merk, omdat ik dan bang ben dat de review niet helemaal eerlijk zou zijn. Ook geen top coat gebruikt, zelfde verhaal als de base coat. Dus ik heb echt alleen het lakje op mijn nagels aangebracht. Wat mij gelijk opviel is dat de substantie fijn is met een perfect kwastje. Niet te breed en niet te dun. Het eerste laagje aanbrengen ging goed en mooi en inderdaad was het binnen 40 seconden makkelijk droog. Alleen bij het aanbrengen van het tweede laagje duurde het was langer dat het droog was en bleef het ook wat langer plakkerig. Dus ja, met 1 laagje is het binnen 40 seconden droog maar na het aanbrengen van de tweede laag moet je toch iets meer geduld hebben. 

Nu ik deze blog aan het schrijven ben zit het lakje ongeveer nu 2 weken op mijn nagels en op 2 nagels is het lakje op 2 plekken een klein beetje eraf gegaan. Ik moet zeggen dat mij dit ontzettend meevalt, want dit had ik niet verwacht! Ene kant ook wel logisch, want op je teennagels blijven over het algemeen je lakjes mooier zitten dan op de nagels van je handen, omdat je die altijd aan het gebruiken bent. 

Conclusie

Dit was mijn review over de Essence Pretty Fast Nagellak. Of ik tevreden ben? Ja, dat ben ik. Maar als je de nagellak goed en mooi wil aanbrengen dan klopt in mijn ogen de 40 seconden helaas niet.. Dus op dat gebied ben ik dan weer niet tevreden. Zelf ga ik het lakje wel door gebruiken, omdat voor mij de 40 seconden niet uitmaakt en ik bij de pedicure wel de tijd heb voor mijn nagels, maar als je gehaast je nagels moet lakken en je wil het mooi doen dan zal ik je dit lakje niet gaan aanraden. Ik vind namelijk een nagellakje mooier op de nagels met 2 lagen in plaats van 1.

De Essence Pretty Fasy lakjes zijn te koop bij de Kruidvat en Trekpleister. Ze kosten ieder €1,39 per stuk. Als er een leuk kleurtje voor jou tussen zit vind ik eigenlijk wel dat je het even een kans moet geven, want voor dat geld kan je ze eigenlijk niet laten liggen toch? Maar let wel op dat je er een heel klein flesje voor krijgt.

Liefs,

Jessica

* Deze blogpost bevat een gekregen product

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *